Et sundt måltid for krop og hud

Derfor startede jeg med at lave smoothies

Da jeg først startede mit smoothie-ritual, var det egentlig ikke for hudens skyld. For år tilbage blev jeg opmærksom på, at jeg ikke syntes, mine børn fik spist de 6 stk. frugt og grønt hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Til morgenmad fik de måske et stykke frugt, hvis de havde lyst. Til frokost ved ingen jo præcis, hvad der sker med skolemadpakkerne, når man ikke kigger. Aftensmaden er nemmere at styre, men de var også tit i madgrupper, til fødselsdag og mange andre ting. Èn ting var sikkert: børnene fik ikke 6 stk. frugt og grønt hver dag.

Fra søde børne-smoothies til vilde powerhouses

Jeg besluttede mig for at begynde at lave smoothies som supplement til morgenmaden, og lagde stille og roligt ud med klassikere som yoghurt, banan og jordbær. Inden længe begyndte jeg at komme en smule spinat i, så lidt bipollen, så lidt kold, grøn te i stedet for så meget yoghurt.

Hen over cirka 6 måneder blev de søde børnevenlige smoothies til vilde, anti-inflammatoriske, vitamin-, protein- og mineralrige powerhouses med gode fedtstoffer og masser af superfoods - og børnene fulgte fint med.

Vores smoothies i dag er meget anderledes end hvor vi startede, og de er den nemmeste måde at sikre, at vi alle får en god portion nærende, plantebaserede råvarer hver dag. Jeg kan varmt anbefale det som en virkelig god start på dagen, som jeg ikke selv kan undvære.

Det kan mærkes i kroppen, på energien og det er en nem og effektiv måde at pleje huden indefra. Smoothies er den ideelle skinfood og ved at tilføre anti-inflammatoriske ingredienser i din smoothie, kan du hjælpe huden og kroppen af med mange indvendige og udvendige betændelsestilstande. Det der er sundt for vores krop er også det, der er sundt for vores hud.

Med en god forberedelse bliver det nemmere at lave smoothies hver morgen. Få inspiration her.

Men smager de godt?

Ingredienser som citronsaft, chili, ingefær, ananas og jordbær giver god smag ”over” grønkål, broccoli og hvidkål. Vi er alle forskellige, men ja, jeg synes de smager godt. Jeg anbefaler altid, at man går lidt blidt til værks i starten og gradvist vænner sig til den nye smag.

Som inspiration finder du her en folder, som måske kan få dig startet? Den er i pdf-format så den er nem at printe ud og hænge på køleskabet. Eller prøv en af vores smoothieopskrifter som for eksempel denne antiinflammatoriske BASISKE SMOOTHIE

Download smoothiefolder

Jeg bliver ofte spurgt, hvilken blender jeg anvender. Det er denne virkelig gode blender, den bedste jeg har haft: Vitamix A23001   www.kitchenone.dk/vitamix/

Find mere inspiration på Instagram her 

GOD FORNØJELSE.

Alt det bedste
Mette Skjærbæk