Hvordan jeg blev vand-pusher

Nogle gange er det de små opdagelser, som laver de store skift i livet. Sådan var det for mig med vand. Jeg kan tydeligt huske den dag, jeg sad i New York hos en veninde og kiggede i en bog til børn, som hun havde købt til sin datter.

På en af siderne var der en tegning, som viste hvor meget vand menneskekroppen består af. Det var illustreret ved, at kroppen var blå fra fødderne og helt op til brystkassen, og jeg husker, at jeg sad og måbede lidt, og havde svært ved at forstå den idé. Kroppen virker jo så solid.

Vi består primært af vand - mellem 55%, når vi er ældst og 75%, når vi er nyfødte. Det varierer lidt, hvad de forskellige pålidelige kilder skriver som den præcise %, men det er der omkring.

Det ændrede noget i mig at bladre i den bog, og jeg sad dér i sofaen og tænkte hvor må man have det ubehageligt, hvis man er dehydreret. Hvis så markant stor en del af os er ude af balance.

Og så blev jeg vand-pusher. Mine nærmeste driller mig ofte med det. Når vi er på dansegulvet eller skal ud og trave i bjerge, regner de med, at jeg er hende, der har husket vandet.

Hudpleje regel nr. 1 – stay hydrated

En velhydreret krop er hudpleje regel nr. 1. Den bedste sammenligning er en vindrue og en rosin. Hvordan vil du helst have, at din hud ser ud?

Men hydrering er så meget mere. Sammen med ilt er det livsfundamentet for os mennesker. Vi kan leve længe uden mad, men uden vand forgår hjernen og organerne svigter.

Vi skriver Stay hydrated - DRINK WATER på alle Karmameju produkter. Det er ikke en tekst man normalt ser på hudpleje, men det er så vigtigt for mig, at vi altid inspirerer hinanden til at få det bedste ud af hverdagen og jeg håber, det minder om, hvor vigtigt det er at drikke vand. Hver dag.

En dehydreret krop lider. Symptomerne er mange; træthed, problemer med koncentration og hukommelse, hovedpine, for højt blodtryk, murren i musklerne, ophobning af affaldsstoffer, sukker- og salt-cravings, slap hud, dårlig fordøjelse - listen er lang og fortsætter meget længere.

Er smuk hud vigtigt for dig, så er det tankevækkende at vide, at kroppen er indrettet sådan, at den stjæler fra huden, hvis den selv mangler vand – huden er altså den, der sidst ”får” det den skal bruge. Har man længe været dehydreret og begynder at have fokus på at drikke vand, vil forbedringerne både være fysisk og iøjnefaldende.

Mine bedste råd til at huske at drikke vand

Beslut dig for hvor meget ikke-vanddrivende væske, du gerne vil indtage hver dag. Herunder vand, infused water, sassy water, urtete og lignende. Der er delte meninger om, hvad der er det bedste rent sundhedsmæssigt, og det afhænger også meget af ens størrelse, hvilket klima du bor i, samt hvor meget fysisk aktivt du har i din dag. Et sted mellem 1 ½ og 2 ½ liter er mit bedste bud.

Køb en vandflaske i glas, og indeholder den for eksempel 500 ml. så sæt fire elastikker om ”maven på flasken”. Hver gang du har tømt flasken, og fylder den på ny, så fjern en elastik. Når dagen er omme skal alle elastikker gerne være taget af flasken.

Hav altid vand med dig, så får man drukket mere. Folk siger ofte til mig ”Er det ikke irriterende, at jeg skal på toilettet langt oftere?”. Mit svar er; tænk på, at kroppen renser ud og på, hvor godt det er for os at bevæge os. Har man stillesiddende arbejde er det essentielt, at man rejser sig op ofte. Se det som et lille break i dagen.

Efter toiletbesøg, så kig ned i kummen. Her findes mange svar på kroppens indre tilstand.

Stay hydrated / DRINK WATER er del af Karmamejus NO BEAUTY WITHOUT TRUTH univers. Læs mere om det her

Alt det bedste / 
Mette