Hudens mad

Hudpleje er den ”mad”, vi giver huden udefra. Især leave-on produkter, som forbliver på huden hele dagen, optages af kroppen og en ganske stor procentdel af produktet skal gennem kroppens udrensende organer, før de er ude af vores system. 

Hudpleje indefra er mindst lige så vigtig som den beskyttende, stimulerende og blødgørende hudpleje udefra. Dét, der er sundt for vores hud, er også det der er sundt for vores krop. Hudpleje indefra er essentielt for sund, smuk hud.

Hvad er skinfood?

Uforarbejdet mad er som udgangspunkt skinfood. En nem huskeregel er at mad, der ser ud som da naturen skabte det, er ”rigtig mad”.

Så hellere 5 kartofler end en pose kartoffelchips, som et simpelt eksempel.

Naturen skaber stort set ikke noget, som ikke indeholder vigtige næringsstoffer for os mennesker. Når jeg handler prøver jeg at holde øje med at størstedelen af den mad, der kommer i indkøbsvognen, er mad, der ser ud som da naturen skabte det.

Jeg så en dag et citat som opsummerer det perfekt for mig. Det er fra den amerikanske læge David Katz og det lyder:

EAT REAL FOOD

NOT TOO MUCH

MOSTLY PLANTS

Det giver god mening for mig. Jeg lever ret frit i forhold til min kost, men er glad for 80/20 balancen. Læs eventuelt mere om den her

Nemt og nærende

Jeg er stor fan af at gøre sundhed nemt - især for mine børn. Heraf opstod konceptet Skinfood smoothies hjemme hos os.

Smoothies er en nem kilde til sund næring til krop og hud, som jeg har skrevet om i artiklen skinfood smoothie inspiration her. I denne artikel finder du også vores smoothie inspirationsfolder i pdf-format. Den er nem at printe og hænge på køleskabet som inspiration i starten.

Det vigtigste, du kan give din hud og krop, er dog vand. Hydrering af huden! Det er vi meget passionerede omkring hos Karmameju. Læs mere om det her.

Alt det bedste/

Mette Skjærbæk