Rub it in!

Som de siger på engelsk, dog med en mere drilsk betydning, end det jeg vil ind på her. Jeg har solcreme, og hvordan man nemmest smører dem på huden, i tankerne i denne artikel. Altså, solcreme baseret på de fysiske filtre, de der er baseret på, naturligt udvundne, mineralske kalk-pigmenter.

I udviklingen af Karmameju SUN, var de mineralske solfiltre de eneste jeg og mit grønne hjerte ønskede at anvende. Fordelene ved de mineralske solfiltre, også kaldet de fysiske UV-filtre, er mange, og dem skriver jeg om længere nede. Men ulempen ved de mineralske solfiltre er, at de kan føles klistrede på huden, at de kan gøre huden hvid/blå og være svære at smøre ud.

Vores største målsætning i produktudviklingen var at ændre på de ”ulemper” – at knække koden til, at det ikke længere behøver at være sådan. Og vi nåede 95% i mål, vil jeg mene. 100%, hvis huden er klargjort før påføringen af solcreme med mineralske UV-filtre. 

For Karmameju SUN klistrer ikke. Og solcremerne er forholdsvis nemme at smøre ud, så det ikke ender med et blå/hvidt resultat. Det kræver lidt ekstra af dig, når det skal smøres på, i stunden med dit barn og med dig selv. 

Karmameju SUN kan fint smøres ud, så man ikke ligner et hvidt/gråt/blåt spøgelse. Det tager et par minutter længere end med solcreme baseret på kemiske UV-filtre eller på nano-UV-filtre. Jeg bruger meget gerne den ekstra tid, for i stedet at kunne bruge de mineralske solfiltre. 

Fordi de mineralske UV-filtre består af pigmenter, så er to ting rigtig vigtigt: 

1. Pigmenterne skal ”smeltes på huden” ved god indsmøring af varme hænder: varm gerne solcremen mellem hænderne, inden du påfører den på krop/ansigt. 

2. Tør hud og mineralske pigmenter er ikke gode venner. Punktum. Har man tør hud, vil det ”grålige” skær ses på huden. Min formodning er, at det er den tørre hud, som nu ses mere, i kombination med de mineralske pigmenter. Derfor er en velfugtet og eksfolieret hud meget fordelagtig, hvis man ønsker at bruge mineralsk baseret solcreme. 

Er huden velplejet, vil SUN smelte på huden og efterlade den beskyttet, plejet og med smuk glød.

Tørbørstning fjerner den tørre hud, så det er et perfekt hudplejeritual at prioritere i solcremesæsonen, ja faktisk året rundt. Eksfoliering med body scrub er et andet god hud-prep. En gennemfugtet hud kan du opnå med enten bodylotion, body oil eller med vores PRE- & AFTER SUN, som samtidig dobbelt-booster huden med vigtige antioxidanter, inden huden skal kysses af solen. Er huden velplejet, vil SUN smelte på huden og efterlade den beskyttet, plejet og med smuk glød. 

Og vedr. de ekstra minutter, det tager at blive smurt godt ind: husk at berøring af huden frigiver glædeshormon i hjernen, så det er godt givet ud. 

Så rub it in! 

Det er den bedste pleje og beskyttelse for huden. 

Varme solskinshilsner,

Mette 

Ps. Driller det, når du skal give børn solcreme på? Så finder du her link til artiklen "Jeg vil ikke have solcreme på!"