Mine bedste tips og ideer til at gøre det nemmere

De fleste, som har skulle give børn solcreme på, kender det sikkert alt for godt: De vrider sig, vil ikke stå stille og ja, nogle gange råber og skriger de. Jeg vil ikke have solcreme på! Åh, de kære små. Og jeg forstår det måske godt. De fleste børn er ikke vant til at få en ”fuld smøre” på krop og ansigt til hverdag, og så har de også svært ved at stå stille.  

______________

 

Som mor, moster, faster og mors veninde har jeg virkelig haft mange børn igennem mine solcremefyldte hænder, og derfor fik jeg lyst til at dele mine bedste ideer til, hvordan jeg gør situationen nemmere. Ud fra det har vi skabt SUNSCREEN LOVE ROUTINE - kærlig påføring af solcreme for dig og dit barn. 

Det kræver lidt ekstra af dig, i stunden med dit barn og med dig selv, når solcreme med mineralske solfiltre skal smøres på huden. Men husk at berøring af huden frigiver glædeshormon i hjernen, så det er godt givet ud.

SUNSCREEN LOVE ROUTINE

- Skab en nærværende stund derhjemme, inden du og dit barn skal ud i solen. Sørg for at rummet, I befinder jer i, har en behagelig temperatur, så det er rart at være nøgen. Læg evt. et håndklæde, så dit barn kan sidde eller stå blødt.

- Hav dit barns yndlingsunderholdning parat: En bog, I kan kigge i, legetøj, skærm eller musik, I kan synge med på – måske I sammen kan vælge en fast sjov solcreme-sang.

- Start din SUNSCREEN LOVE ROUTINE med at smøre et let lag fugtgivende bodylotion, kropsolie eller PRE- & AFTER SUN på dit barns hud for at gøre solcremen nemmere at smøre ud. Varm det altid op mellem hænderne først, så det ikke føles koldt på huden. 

- Smelt KIDS SUN LOTION mellem hænderne, så den er opvarmet og blødgjort, inden den kommer på huden. 

- Start med fødderne og bevæg dig roligt op mod ansigtet, én kropsdel ad gangen, med varme håndflader for at komme grundigt omkring og smøre solcremen godt ind, mens I synger, leger eller måske bare i stilhed, mens dit barn hygger sig med at se skærm. 

Hvis det er en umulig dag, luk øjnene og mind dig selv om den kæmpe tjeneste du gør dit barn ved at beskytte det i solen. 

- Påfør til sidst solcremen i barnets ansigt, hals og ører ved at stille dig bag ved barnet og smøre solcremen ”bagud” mod ørene, det føles rarere end fremad eller op og ned og rundt.

- Beløn dit sol-barn med en kildetur eller kærlig ros eller andet, så barnet oplever, at det faktisk var ret hyggeligt at få solcreme på. Det bliver husket, når I står der igen næste dag. 

Har du tips til at gøre den vigtige indsmøring til en god stund? Så del det endelig med os, så vi kan dele alle de gode råd.

Alt det bedste til dig og de dejlige sol-børn,

 

Obs. I Karmameju SUN anvender vi de mineralske solfiltre, også kaldet de fysiske solfiltre. De tager et smule længere at smøre ud end kemiske solfiltre og nano-solfiltre, men vi synes på alle måder, at det er de minutter værd. Læs med her om hvordan du nemt smører de naturligt udvundne, mineralske solfiltre ud, i artiklen: Sådan smører du nemt SUN serien ud.


[collection1]