Dette ritual er inspireret af den Ayurvediske selv-massage Abhyanga. En selv-massage fra top til tå, med varme, nærende olier, som indbyder dig til at massere din krop med kærlighed og tålmodighed i 20-30 min. med en teknik, der består af langsomme strøg, som booster velværet.   

Det, der er unikt ved ayurvedisk massage, er brugen af olier og fokuset på specifikke energipunkter i kroppen. På Sanskrit kalder man olie sneha’, hvilket kan oversættes til ‘kærlighed’, og ‘snehana’ betyder ‘at oliere sig selv’, som også betyder ‘at elske sig selv’. Det siges, at Abhyangas fordele minder om de samme, man opnår, når man modtager eller giver kærlighed; det yder en følelse af varme, styrke og stabilitet. Forestil dig det som ren selvkærlighed at omhylle din krop i olier.

Sådan gør du - trin for trin

1. Forbered dine omgivelser: Find et roligt, varmt og trygt rum at udføre din massage. Opvarm rummet, hvis det er nødvendigt, tænd nogle stearinlys og sæt Karmamejus “Body Massage”-playliste på, på lav volume, for at skabe en rar stemning.

2. Hæld ½ kop olie i en ren, tom flaske eller anden beholder. Kom det i en gryde eller skål med varmt vand indtil temperaturen  er varm og behagelig. Varm dine hænder på flasken, inden du starter massagen.

3. Påfør olien på din krop og toppen af dit hoved. Massér det i hovedbunden i langsomme, cirkulære bevægelser, som når du vasker hår.

4. Fortsæt til dit ansigt; pande, ører, kinder og kæbe. Massér i cirkulære bevægelser - bliv inspireret af vores Face Yoga-videoer

5. Massér dit bryst og mave med uret og i cirkulære, langsomme strøg. Massér indad langs dine ribben, når du masserer maven. 

6. Fortsæt til din ryg og dine baller. Massér i lige, lange bevægelser på dine arme og ben og med cirkulære bevægelser på dine led. Massér ryggen ved at lave nedadgående strøg på lænden.

7. Massér dine fødder, tæer og fodsåler.

8. Slap af i cirka 10 min. for at lade huden absorbere olien. Luk øjnene og praktiser at lave ingenting. Hvis det er svært, så brug tiden på at skylle olien ud af håret - shampoo først, skyl derefter med vand.

9. Tag et varmt bad eller brusebad. Brug en mild ansigtsrens og bodywash for at fjerne olien, eller lad den sidde på din hud for ekstra næring. Dup huden let med et håndklæde.

Brug naturlige planteolier, som kokosolie eller koldpresset sesamolie, eller vælg Karmamejus aromaterapeutiske  kropsolier for at højne din sensoriske oplevelse og skab en spa-feeling i dit hjem. Vælg mellem vores MILD, WILD eller HOPE til at skabe den stemning, du ønsker.

 

Kig dig selv i spejlet og få kontakt med dig selv - smil velvidende om, at du har gjort noget kærligt for din krop, sjæl og dit sind. Nyd følelsen af den indre varme som strømmer igennem dig, mens du fortsætter din dag eller aften. 

   

  De mange fordele er blandt andet:

   

  / Forbedrer søvn for en dybere og bedre søvn

  / Forbedrer lymfesystemet og hjælper med at frigive affaldsstoffer

  / Blødgører og ensarter huden samt styrker bindevævet

  / Beroliger nerverne og gør dig mere modstandsdygtig overfor stress

  / Mindsker for højt blodtryk

  / Frigiver endorfiner og oxytocin

  / Styrker mælkeproduktion ved amning

  / Smidiggør led 

    

  [collection1]