I min evige søgen på at optimere hudens sundhed, besluttede jeg mig for at udfordre mig selv med en 30 dages Face Yoga challenge, for at se om det rent faktisk virker.

Jeg har ikke behov for flere punkter på min to do-liste, men i min evindelige research på, hvordan vi på naturlig vis kan optimere vores hud, kan jeg ikke ignorere, at det at træne ansigtet kan være lige så vigtigt, som at træne kroppen for at forblive stærk, sund og fri for spændinger. 

Face Yoga, ansigtsyoga, ansigtsmotion, ansigtsgymnastik – kært barn har mange navne, men én ting er sikkert: At træne ansigtsmuskulaturen må være fyldt med fordele. 

Læs hvad jeg lærte på mine 30 dage med Face Yoga-udfordring længere nede i artiklen. 

Jeg blev så begejstret for effekten af Face Yoga, at det er noget, jeg gerne vil slå et slag for og dele med dig. Derfor har Karmameju indgået et samarbejde med Face Yoga master Niki Terlich og udviklet tre videoer til dig, som kombinerer ansigtsyoga og aromaterapi. 

Se de tre videoer her: 

LOVING
Fokus: Det nedre ansigt

- Stimulér ansigtet, kæben og halspartiet
- Løfter og opstrammer det nedre ansigt

CALMING
Fokus: Det øvre ansigt

- Berolig nervesystemet og ansigtet
- Mindsker fine linjer i pandepartiet og bekymringsrynken
- Åbner øjenpartiet
- Mindsker linjer omkring øjnene

ENERGIZING
Fokus: Det midterste ansigt

- Opløft ansigt og sind
- Toner og opstrammer det midterste ansigt
- Tilføjer volumen til trætte kinder og giver fyldigere læber 

 

På min 30 dages challenge lærte jeg flere ting:

  • Face yoga kan også kaldes for ansigtsgymnastik, da der er dybe aktiveringer af musklerne, kombineret med stræk og afspænding.

  • Overraskende nok, så føles det fantastisk, og jeg er efterhånden blevet ret afhængig af den sensoriske følelse, både under og efter. Varmen i mit ansigt, de aktiverede muskler, de afspændte øjne efter en lang dag foran skærmen – det er sådan en god følelse

  • Mange af musklerne i mit ansigt var ”søvnige”. Der var flere muskler, jeg måtte træne, connecte mig selv med og ”finde”, før jeg overhovedet kunne få dem til at bevæge sig. At træne ansigtet er ligesom at træne kroppen; det tager tid at lære, hvordan det gøres korrekt og respektfuldt.

  • At gøre det, mens man følger en video, fungerer bedre for mig end at følge en bog. Jeg elsker de små påmindelser under træningen, som hjælper med at korrigere på teknikken.
  • Jeg tager mig selv i at lave enkelte øvelser i bilen, foran computeren osv. Ligesom når jeg strækker ryggen ud efter at rejse mig fra min stol, så afspænder jeg ofte min ansigtsmuskulatur helt ubevidst. Med andre ord: Jeg har fået det ind under huden. Jeg mærker forøget cirkulation og aktivitet i min hud.
  • Jeg elsker at kombinere Face Yoga med aromaterapi og sætte en intention for ritualet. Hvad end det er LOVING, CALMING eller ENERGIZING. Du kan bruge en hvilken som helst duft, som er god for dit sind, så lad din næse vise dig vej.

Resultatet: Kan jeg mærke en forskel?

På samme måde som squats er gode for bagdelen, så vil Face Yoga tone og styrke dit ansigt og din hals, når det gøres regelmæssigt. I sidste ende er der tilbage at spørge: Er du villig til at investere tid i at gøre noget ekstra godt for din hud? 

God fornøjelse.

Kærlig hilsen Mette

[collection1]

I videoerne bruger vi vores kropsolier, HOPE body oil (loving), MILD body oil (calming) og WILD body oil (energizing) for at kombinere ansigtstræningen med den stimulerende og sanselige aromaterapi. Har du ikke har nogen af olierne, så find i stedet et andet velduftende produkt. Vi håber, at det vil blive et dedikeret DO YOU-øjeblik for dig over tid, og at du vi både se og mærke resultaterne.