Mød den inspirerende Tina Hueg, som med fuld integritet og dedikation til økologisk og sundhedsfremmende te har skabt Cocoon Tea Artisans. Prisvindende i teens hjemstavn, Japan og England, anmelderrost i både VOGUE og ELLE, serveret på Michelin-restauranter - og fås nu, ikke mindst, direkte via. Karmamejus Products we love. Med de bedste, økologiske ingredienser og de fineste helblade fra den originale teplante, bidrager Cocoon Tea Artisans te med mange fordele for krop, sind og endda hud: pakket med essentielle antioxidanter, mineraler og vitaminer er te hudpleje indefra.


Lær stifteren bedre at kende i dette interview.


Hvordan startede din rejse med te?

Min te-rejse begyndte allerede som teenager. At samles omkring en tekande hver dag var et fast element i min familie – og jeg nød nærværet og samtalerne, det skabte. Derfra blev mit fokus udvidet til teens smag og hvordan, jeg havde det i kroppen, alt efter hvilken te, vi drak. Min mor var sygeplejerske. Hun underviste selv og fulgte studier indenfor alt, der vedrørte kroppen og sindet. Det har uden tvivl været min inspiration til at følge studier i den originale teplante og dens helsende effekter. Det er altid ud fra disse studier, jeg laver mine teer.

Cocoon Tea Artisans første te blev lanceret i maj 2017, og nu arbejder jeg med mennesker i hele verden. Vi deler så meget viden og glæde ved te – og al min viden vil jeg gerne dele videre. Da jeg boede i Paris, lærte jeg at være tro mod sit håndværk. En del butikker havde ”Artisan” (kunsthåndværker) stående på døren, og det var alt fra bageren til snedkeriet – steder der tiltrak mig på en helt speciel måde. De havde ikke travlt med at gøre et produkt færdigt, men tog sig tid til at være i nuet, og at gå i dybden med deres fag. Derfor blev det en del af mit firmas navn: Cocoon Tea Artisans. Jeg elsker at give mig tid til at gå i dybden med alle mine teer, så mine kunder altid får en god te-oplevelse
.

Kan du give en kort fortælling om teens historie gennem tiden?

Den originale teplante Camellia Sinensis stammer fra Kina. En videnskabsmand, Shen Nung, og hans assistent var i gang med at koge vand til at drikke, da et vindpust får teblade til at falde ned i det kogende vand. Og sådan opstod den varme tedrik. Teen blev anvendt som medicin, og spist som en grøntsag. Sidenhen har teen været indført i mange ritualer i hele verden.

Hvorfor er der så stor forskel på te?

Te er som mange andre ingredienser meget forskellig, da dyrkningen og kvaliteten af tebladene varierer meget. En del af de teer, man køber i klassiske supermarkeder, er ofte det, man i teindustrien kalder te-affald eller te-dust. Det er ikke de rigtige teblade, men kun støvet fra de hele teblade, der anvendes. Dette er naturligvis for at få prisen helt ned, og det har i min verden intet med te at gøre. Det er et restprodukt og ikke noget, der oprindeligt har været meningen at skulle anvendes til at drikke. Men det giver en smag – og tit en meget bitter smag, og derfor er der mange, der tilføjer mælk, sukker og citron i deres te.

Når man drikker te fra hele blade, drikkes det ofte uden at blive tilsat noget. På den måde kan man smage alle teens delikate noter. Det stimulerer vores sanser, og det gør så meget godt for os. Man behøver ikke at være en stor tedrikker for at kunne smage og mærke forskel. Det er så dejligt at opleve vores kunder er så loyale, fordi de med det samme oplever denne forskel. Det gør mig virkelig glad.

Du har vundet priser for dine teer… fortæl, fortæl.

Jeg har vundet priser for en del af mine teer, både i England og i Japan. Jeg har vundet priser for teernes smag, og det er netop det, jeg altid har ville skabe. Teer som smager godt, og som samtidig er sunde for kroppen. At vinde en pris for min grønne te i Japan, som anses for at være det grønne tes hjemland, har gjort mig virkelig glad. Jeg skal til Japan om lidt og lave tesmagning netop fordi, jeg har vundet denne pris.

Te ser vi som hudpleje indefra, vil du forklare hvorfor?

Ligesom vand har te fra hele blade flere vigtige funktioner for vores kroppe. Og dermed også vores hud, kroppens største organ. Vores teer tæller med i vandregnskabet, så jeg vil meget gerne inspirere alle til at drikke mindst en kop te om dagen. Jeg drikker selv 2 liter te om dagen og 1-2 glas vand. Te er en god måde at variere sit væskeindtag, og så indeholder teplanten en masse gode antioxidanter, vitaminer og mineraler. Det er en god idé at veksle mellem forskellige teer for at opretholde en sund balance i kroppen.

Hvordan kan man bruge te som hudpleje udefra?

Man kan bruge sine teer til mange hudplejerutiner i hverdagen, eller når man har lidt ekstra tid til en hjemmespa-dag. Lav for eksempel en kande hvid te efter et dejligt bad. Skænk en kop til at drikke, og nyd den. Tag en bomuldsvaskeklud, og hæld lidt hvid te på den, vrid den op, og læg den på dit rene ansigt i tre minutter. Resten af teen kan du hælde i en drikkedunk, som du kan skylle dit hår og hovedbund i, efter du har vasket håret med shampoo og balsam. Dermed renses dit hår i naturens egne ingredienser og rester fra shampoo eller lignende i hårbunden hjælpes i balance ved at rense jævnligt i den hvide te.

Kan man anvende teposen og dens indhold efter, den har været brugt?

Når du er færdig med den hvide te til hudpleje, kan du rive te-pyramiden op, og hælde den hvide te i blenderen til din smoothieopskrift eller i grøntsagsblenderen. Du kan også tage ingredienserne med i den bolledej, du alligevel skal lave. På denne måde får du alle vitaminer, mineraler og antioxidanter fra tebladende – og intet går til spilde.

Har du tørre læber, så læg gerne den tepose, du har anvendt til te direkte på dine læber. 3-5 minutter om dagen for at give ekstra fugt til læber. Gerne på den øverste del af læben også, hvis du har tendens til rynker på overlæben.

Du har et lille ritual om, hvordan man holder koppen, vil du fortælle om det?

Te skal helst drikkes af en kop uden hank, og hvor du tydeligt kan mærke varmen igennem. Den originale tekop er lavet, så hænderne kan mærke, om teen er for varm, og dermed sender signal til hjernen, så man venter med at drikke sin te, og man ikke brænder sin tunge. Når man drikker af en kop med hank, er det ofte dér, man brænder sin tunge, da hjernen ikke får signaler fra vores kloge krop. Der er en grund til at tekoppen er lavet uden hank. Og dette er ikke den eneste. Når du drikker af en rigtig tekop uden hank, vil du automatisk tage dine hænder omkring koppen flere gange, og mærke varmen fra kroppen i dine håndflader. Dette er med til at give ro til dit nervesystem helt uden, du tænker over det. Jeg ville ønske flere danskere ville få denne vane, da det vil afhjælpe stress i hverdagen. Derfor har jeg lavet mine egne kopper helt, som de blev lavet originalt med en tynd kant, der buer ud, så teen lander det sted på tungen, hvor den stimulerer og giver bedst smag.

Har du et mantra? Noget du minder dig selv om og lever efter?

Jeg øver mig i at stoppe op et par gange om dagen og at tænke over det, jeg er taknemmelig for i livet. Jeg elsker at fordybe mig i min familie og mine relationer generelt gennem alle ugens dage. Mine hverdage skal være dejlige, så det lever jeg efter hver dag – og det lykkes meget godt.

Hvordan praktiserer du DO YOU - hvad er det bedste, du kan gøre for dig selv?

Det bedste for mig er min familie og mine venner. Jeg elsker mennesker, at grine, gå ture med min mand og hund – og at fordybe mig i mit teunivers. Det er de elementer, der gør mig lykkelig i min hverdag. Derudover elsker jeg at tage dage ud af kalenderen for at tage i sommerhus eller rejse. Jeg elsker at udforske verden, møde nye kulturer og mennesker, der inspirerer mig.

_________

TINA HUEGS GUIDE TIL AT FINDE DIN FAVORIT-TE

 

White tea

Hvid te er den te, der forbliver tættest på det naturlige fra det oprindelige teblad, da det kun gennemgår luftning og tørring. Hvid te siges at gavne mundhygiejne, og hjælper med at opretholde knoglestyrke. Mange hvide teer indeholder et højt koffeinindhold – det gør denne ikke.

Green Quince tea

Grøn te er ikke oxideret, men forarbejdningen består af flere processer. Mange mennesker har svært ved at drikke grøn te til at begynde med. Derfor har jeg lavet en grøn te alle kan lide og en god grøn te at starte med. Grøn te siges at hjælpe med at styrke immunforsvaret og reducere inflammation. Mange grønne teer har et højt koffeinindhold – det har denne ikke.

Herbal Blend

Denne urteblanding er uden koffein. Den er netop lavet til at detoxe kroppen og til at give en ekstra god nattesøvn. Den smager himmelsk koldbrygget også – tilsæt evt. en stilk af frisk mynte i et smukt glas og en isterning. Men tilsæt ikke sukker – ingredienserne er så gode og friske at kroppen stimuleres af de forskellige smagsnoter.

Earl Grey tea

Earl Grey er lavet på en base af sort te. Sort te er fuldt oxideret; det, der gør den helt mørk i farven. Den indeholder koffein, og giver god energi til dagen. Earl Grey er en opskrift, der består af sort te og bergamotte. Det er den opskrift alle Earl Grey teer laves udfra. Forskellen ligger i, hvilken kvalitet sort te og bergamotte, der anvendes. Der er stor forskel på Earl Grey teer og mange har en bismag, hvorfor en del af disse teer drikkes med mælk og sukker. Jeg vil helst tage udgangspunkt i, at teen skal drikkes uden at tilsætte noget, og derfor har vi lavet vores Earl Grey på en helbladet sort te og en virkelig frisk, men afdæmpet bergamotte. Dermed smager teen rund og delikat. Duften af denne te er virkelig god til at hjælpe på et godt humør fra morgenen. Så husk at dufte til teen, inden du laver den, så din hjerne og sanser stimuleres.

[collection1]