Der er sket meget i verden sidste år, og der er sket meget i min lille verden. Det vil jeg dele lidt om med dig her. Personligt har jeg karrieremæssigt lavet et stort skift, ét af dem som ændrer fremtiden.

_________________

Kære du

Vi er igennem størstedelen af den mørke, koldere tid i Norden, og forude venter forår, hvor det hele pibler frem i naturen og måske også anderledes følelser i os mennesker, end vi har haft adgang til over vinteren. Jeg værdsætter årstiderne utroligt meget, værdsætter forandring, og jeg kan allerede nu mærke den spirende glæde ved forår og sommeren, som ’åbner det hele op’ igen.  

At identificere hvad, der gør os godt, og at tage ansvar for at nå derhen, gør en stor forskel for mig i mit liv. Og netop dét med at vælge til og fra har gjort, at der også er sket meget i min lille verden i år. Efter 23 år ved hæve-sænkebordet i Karmameju HQ, har jeg siden 2022 mærket, at det var tid til forandring. 

Jeg elsker mit job, mine kollegaer, min hverdag, men der var noget, der drillede mig; en følelse af ikke at bruge mine kvalifikationer bedst muligt, og at min kreativitet ikke fik nok plads. En tur til Bornholm, hvor jeg gav foredrag til 80 skønne kvinder, blev skelsættende: Jeg kom hjem med følelsen af, at skulle ud. Væk fra skrivebordet, væk fra drift, ud i verden, ind i kreativitetens behov for fordybelse, plads og ro. 

Jeg fratrådte sidste år min stilling som kreativ direktør i Karmameju. En stor beslutning som rystede jorden lidt under mig. Kun med så stærkt et team af kollegaer i Karmameju lader det sig gøre. Mit ønske om at slippe min hverdag fri, og uden egentlig struktur, er ukendt territorium, og arbejdshesten i mig har vrinsket og prustet. For hvem er jeg, hvis ikke der er brug for mig hver dag i mit elskede firma? 

Min nye titel er grundlægger af Karmameju Skincare. I hverdagstale er jeg Karmameju evangelist. Mit vigtigste virke er at sikre, at Karmameju er på rette vej, at vi laver de mest hudforbedrende produkter, og at innovation og inspiration aldrig bliver tilsidesat for hverdagens vigtige drift. Dette kan være svært at sikre, hvis hverdagens storm af e-mails, møder og uforudsigeligheder stjæler tiden til ”de store” tanker.  

På vej mod mit halvtredsene år er jeg indgået i en helt ny hverdag, og det gør mig bare så godt og så stolt. Stolt af at vise respekt for kreativiteten, af at jeg ikke forventer, at den kan blomstre, uden at jeg vander den. 

Jeg er også knushamrende stolt af, at Christina Düsterdich, som startede i Karmameju for 9 år siden, har overtaget min stol, og i dag er Head of Creative i Karmameju. At se mennesker udvikle sig, udvikle deres potentiale, overgå sig selv - det er noget af det bedste, jeg ved. Og jeg er stolt af at Karmameju Skincare er et team af så dygtige og kompetente mennesker, at jeg ”tør” overlade hverdagen i deres hænder. Ikke nok med det, så er det et hold af så gode mennesker, at jeg altid glæder mig til at være sammen med dem. Det er en kæmpe gave, som jeg aldrig tager for givet. 

Min nye hverdag former sig stille og roligt, hvor jeg enten er på mit kreative atelier i Karmameju Skincare HQ, arbejder hjemmefra eller ude i verdenen. Min kalender er ikke længere booket med MUS-samtaler, ledermøder og planlægning/eksekvering. Min kalender er tværtimod, for første gang i 23 år, ret åben. Bare det at kigge på min åbne kalender giver min kreativitet mere plads, og jeg har på det seneste haft en følelse af, at en jernring er taget af min kreativitet, og der blafrer små sommerfugle rundt med kreative ideer, som endelig har fået bedre plads til at flyve. 

Jeg fortæller om alt dette, i håbet om, at du checker ind med dig selv, og mærker efter, om du går med en kærlig respekt mod dine største drømme, og med modet til at skabe forandring for dig selv, hvis det er tiltrængt - privat eller i arbejdsregi. Der er ikke nogen andre, som kunne have taget denne beslutning for mig. Der er ikke nogen andre, som kommer og ringer på døren, og siger ”Hey, lever du dit bedste liv?” 

Jeg håber sådan for dig, at du går præcis den vej, som giver dig muligheden for at blomstre. 

I Karmameju er vores vigtigste mission at inspirere til alt det, som gør sindet godt, så sjælen kan danse og at forbedre din hud. De to ting er vores vigtigste Nordstjerne. I nemme tider og i svære tider. 

Tak, for at være med på Karmameju-rejsen, at du læser med, og er en del af Karmameju Skincare-fællesskabet. Det betyder uendeligt meget for mig. 

 

Kærligst,