Mit vigtigste virke i hudplejebranchen er at forbedre din hud. Det er altid udgangspunktet i min produktudvikling, og historien om HERO, den eneste af sin slags i verden, er en understregelse af netop dét.

_________________

Tilbage i 2015 fører et tilfældigt møde med en kemiker fra produktudviklingsafdelingen på en dansk fødevarefabrik, til lanceringen af HERO en del  år senere. 

Kemikerens ønske var at redde en af køkkenmedhjælpernes hænder på fabrikken: Hendes hænder var eksponeret for daglig og gentagende kontakt med vand, hvilket resulterede i røde og ømme hænder med en ødelagt hudbarriere. Hans mål var at få løst årsagen til hendes hudproblemer. I de efterfølgende måneder havde vi en rigtig meget dialog om huden og den forstyrrede pH værdi efter kontakt med vand.

Videnskabelige studier som dokumenterer hudens essentielle behov for en stabil pH-værdi ligger til grund for produktudviklingen af HERO: disse omfatter bl.a. Tør hud, dermatologisk udfordret hud såsom psoriasis, eksem, rosacea m.v. og også behovet for en stabil pH-værdi ved sårheling. Det er virkelig interessant læsning, hvis du spørger en hudpleje-nørd som mig, læs mere her.

 

Så, hvad er det HERO præcist kan? 


HERO’s formål er alene at kompensere for vand, sæbe og hånddesinfektions forstyrrende effekt ved at stabilisere din huds pH-værdi, øjeblikkeligt efter påføring. Derudover giver HERO fugt, men at stabilisere pH-værdien er dets primære formål.

Produktudviklingsrejsen var udfordrende, og gik også i stå undervejs. Fordi at skabe noget, som ikke findes og som der ikke findes forhistorie på - dét var det mest spændende for mig, men også meget udfordrende. 

Tre år senere lancerede vi HERO pH solution - den eneste af sin slags i verden, og det var arbejdet værd. Det er usammenligneligt det produkt, vi får flest rørende historier om fra vores forbrugere, som deler glædelige beretninger om hud i hovedbund, ansigt og/eller krop, som endelig har fundet ro og stabilitet. Det gør mig bare så glad.
 

 

Det starter alt sammen med hudens pH

 

Udviklingen af HERO centrerede sig om en helt bestemt ting: Hudens pH-værdi er essentiel for, at huden er balanceret. Efter en nats søvn hvor huden er uforstyrret, ligger den velfungerende huds pH-værdi på mellem 4,5 og 5,5 - altså let sur. 

Yderst på huden ligger et ultratyndt, beskyttende lag kaldet syrekappen, også kaldet hudens immunforsvar. Og som navnet antyder, er syrekappen fra naturens side sur.

Når vi går i bad i det meget basiske, kalkrige vand, som vi for eksempel har i Norden, og som typisk ligger på pH 7 til 8,5 (Jf. Drikkevandsbekendtgørelsen), så forskubber vi hudens pH-værdi i en basisk retning, og derved kommer pH-værdien ud af balance. Udover vand kan hudens pH-værdi også forskubbes af sæbe, rengøringsmidler og håndsprit med mere.

 

 

På en måde er det simpel matematik, hvor det, vi helst skal opnå, er at hudens pH-værdi ligger mellem 4,5 og 5,5 i pH.

Er pH-værdien ikke på plads, så har huden det svært. For en velfungerende hud kan en ubalance føre til tørhed, og for dermatologisk udfordret hud er en ubalance en yderligere stressfaktor. Det kan du dykke dybere i her.

HERO is your step zero

I udviklingsfasen fandt vi frem til at HERO skulle være en vandlignende solution, om end tykkere end vand. Ikke en creme, serum eller sæbe. HERO er dit step zero: det første produkt du påfører efter bad, håndvask eller ansigtsrens og inden dine efterfølgende hudpleje-trin  Hvordan skiller HERO sig ud? 

Måske tænker du: “men mange hudplejemærker taler om pH-værdi?” 

Og det er helt rigtigt. Det er et must for alle, som udvikler hudpleje. Når vi udvikler for eksempel en creme, så sikrer vi, at den ligger på en pH-værdi på ca. 5, så den ikke forstyrrer syrekappen. Produkter som syremasker skal ligge lavt i pH-værdi for at fungere, og håndsprit ligge højt, så enkelte produkter ”stikker ud”, men ellers ligger det meste af hudplejebranchens produkter på samme niveau som huden, da de ellers ville være en stressfaktor for huden. Det HERO kan, som den eneste, er at bringe hudens optimale pH-værdi på plads øjeblikkeligt efter, at den er forstyrret.  

Prisvindende forbruger-favorit  

HERO har siden lanceringen bevist sit værd ved at modtage adskillige priser hjem i Danmark og Europas:: Det tæller blandt andet en Beautyspace pris, Danish Beauty Award, Dutch Beauty Award, to priser fra Global Green Beauty Award og The Beauty Shortlist.

Også forbrugerne udtrykker deres kærlighed til HERO. Vi oplevede det først med vores store testpanel i produktudviklingsfasen, men vi har også modtaget et væld af henvendelser fra forbrugere, der oplever lindring og heling af bl.a. tør hud, kløende hovedbund, sprukne hænder, eksem og rosacea. Det har gjort HERO til en ægte bestseller hos Karmameju.

*Udsagn baseret på spørgeskemaundersøgelse blandt kvinder i alderen fra 25-60 år med ca. 200 besvarelser fra august 2022

HERO er det produkt, jeg er mest stolt af at have bidraget med til hudplejebranchen. Om end det ikke favner den forførende sansestimulerende aromaterapi, eller et væld af naturens bioaktive superstjerner, så løser HERO den allervigtigste opgave fra start: at sikre grundelementet for sund hud, en pH-værdi i balance, og dette er essentielt for sund hud. 

Jeg håber, du har vores HERO eller en anden hudpleje-helt i din rutine, som sikrer, at din hud er i ro og balance. 

Kærlig hilsen

 

[collection1]