UV-lys er en del af solens naturlige energi, som sendes mod jorden som usynlige ultraviolette stråler. Det er disse energigivende stråler, som gør os solbrune og bidrager med vigtige D-vitaminer, men det er desværre også dem, som kan være skadelige for huden ved uhensigtsmæssigt ophold i solen.

____________

UV-stråler findes i forskellige bølgelængder; UVA-, UVB- og UVC-stråler, hvoraf det kun er UVA- og UVB-strålingen, som trænger igennem jordens atmosfære og rammer vores hud. Og så er der jo også tale om de blå stråler, HEV-lys – og hvad er det så?

Hvad er UVA?

UVA-strålerne er de længste og udgør 95% af den UV-stråling, som rammer jordens overflade. UVA-stråler trænger dybt ned i huden og kan medføre tidlige alderstegn på overfladen af huden og skader i de dybere lag. Det skyldes, at UVA-strålerne producerer frie radikaler, der skader hudens kollagene og elastine fibre, som er dem, der holder huden ung og spændstig. Frie radikaler er yderligere kendt for at være medårsag til bl.a. hudkræft.

Husk UVA-strålerne på A som i ”aldring” af huden.

Hvad er UVB?

UVB-strålerne har en kortere bølgelængde end UVA-strålerne og udgør de sidste 5% af den UV-stråling, der rammer jordens overflade. UVB-strålerne rammer kun de overfladiske lag af vores hud og er altså dem, der gør, at huden kan blive solskoldet og forbrændt, når vi opholder os for længe i solen. Når huden bliver eksponeret for UVB-stråler uden solbeskyttelse, er der en risiko for at hudcellernes DNA bliver skadet. Det kan lede til DNA-mutationer, som i sidste ende kan føre til hudkræft.

Husk UVB-strålerne på B som i ”brændt”, da de brænder hudens overflade.

Hvad er HEV lys?

HEV står for high-energy visible light og omtales også som blåt lys. Ligesom UVA og UVB kommer HEV-strålerne overvejende fra solen, og forskning viser, at de er lige så skadelige for huden som UV-stråler. Det blå lys har evnen til at trænge dybere ned i hudens lag end UV-strålerne og udgør derfor en stor del af årsagen til rynker, ru hudtekstur og pigmentpletter. Det kan være svært at undgå de blå stråler, for selvom solen er gået ned, bliver du stadig udsat for lyset fra din mobiltelefon, computerskærm og tablet.

Derfor er det essentielt, at du plejer huden med ekstra antioxidanter, som forhindrer de frie radikaler fra det blå lys i at lave skade dybt inde i huden. Karmamejus solcremer indeholder stærke antioxidanter fra planter og vitaminer, som effektivt hjælper med at beskytte huden mod blåt lys. Den bedste beskyttelse mod blåt lys er at mindske skærmtid, samt anvende antioxidantrig solcreme. Karmameju anbefaler at bruge PRE- & AFTER SUN serum-lotion under din solcreme for at supplere med ekstra antioxidant beskyttelse.

Hvornår skal du beskytte dig mod solen?

Intensiteten af de UV-stråler, der rammer vores hud bestemmes af, hvor højt solen står på himlen.

UV-indekset kan bruges som et lokalt pejlemærke for, hvornår det er særligt vigtigt at beskytte sig mod solens stråler, da denne måling indikerer hvor kraftig solens stråler er, lige der hvor du befinder dig. Er UV-indekset lavt, er UV-strålerne dog stadig aktive og vil påvirke din hud.

Hent app'en, hvor du kan se dagens UV-indeks her.

Beskyt din hud hele året med Karmameju SUN

Det er vigtigt at beskytte huden mod både UVA- og UVB-stråling ved længere ophold i solen. Nogle vælger at anvende solbeskyttelse i ansigtet hele året, andre kun om sommeren. Sollys er der året rundt, og det er et individuelt valg, hvor ofte man vælger at beskytte sin hud. Solens skadelige UVA-stråler kan trænge igennem både skyer og glas, og derfor kan det være en fordel at beskytte huden i ansigtet, på halsen og på hænderne hele året. 

Med Karmameju SUN får du luksuriøs hudpleje og solbeskyttelse i én og samme tube. De fysiske, mineralske solfiltre i solserien består af naturligt udvundet titaniumdioxid og giver en bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler ved skånsomt at reflektere UV-strålerne væk fra huden. Karmamejus solcremer plejer huden med hydrerende, stimulerende og beskyttende ingredienser, som gør serien ideel både til hverdag og på ferien.

Karmameju SUN - suncare that's skincare

 

[collection1]