OPSKRIFTER
Lykkerus kakao-smoothie-bowl
Mette SkjærbækNår jeg ser min datter på 10 år helt begejstret spise denne kakao smoothie bowl, så varmer det mit kropsrespektfulde, grønne hjerte. Hun smovser det, som var det chokolademousse! Jeg ville uden at tøve servere den for børn og voksne som dessert – den smager bare så godt, og samtidig er den spækket med råvarer, som kroppen elsker.
Forskning har vist, at rå kakao, som er opskriftens hovedingrediens, indeholder en forbindelse kaldet phenylethylamine, der tillader sekretion af endorfiner og opium i kroppen. Kakao øger niveauet af serotonin, som påvirker både humør og følelser – og kakao indeholder mere end 300 kemiske forbindelser, bl.a. neurotransmittorer kaldet theobromine, som før i tiden og i dag bruges til behandling af depression. Desuden er den rig på bl.a. kalium, folat, antioxidanter, mineraler, protein og E-vitamin. WOW!
Banan og kakao indeholder magnesium – som også er vigtigt for humøret, og avocadoens D-vitamin ligeså, så derfor har vi navngivet den søde cremede kakao smoothie bowl: Lykkerus.
Bon appetit!
Opskriften er til én skål smoothie eller 4 små desserter
Frugt og grønt kan anvendes enten frossent eller friskt.
- 3 spsk. rå kakaopulver
- 1 avocado
- 1 banan
- 3 dadler
- Saften fra 1 appelsin
- 2 spsk. mandelsmør