Når jeg ser min datter på 10 år helt begejstret spise denne kakao smoothie bowl, så varmer det mit kropsrespektfulde, grønne hjerte. Hun smovser det, som var det chokolademousse! Jeg ville uden at tøve servere den for børn og voksne som dessert – den smager bare så godt, og samtidig er den spækket med råvarer, som kroppen elsker.

Forskning har vist, at rå kakao, som er opskriftens hovedingrediens, indeholder en forbindelse kaldet phenylethylamine, der tillader sekretion af endorfiner og opium i kroppen. Kakao øger niveauet af serotonin, som påvirker både humør og følelser – og kakao indeholder mere end 300 kemiske forbindelser, bl.a. neurotransmittorer kaldet theobromine, som før i tiden og i dag bruges til behandling af depression. Desuden er den rig på bl.a. kalium, folat, antioxidanter, mineraler, protein og E-vitamin. WOW! 

Banan og kakao indeholder magnesium – som også er vigtigt for humøret, og avocadoens D-vitamin ligeså, så derfor har vi navngivet den søde cremede kakao smoothie bowl: Lykkerus.

Bon appetit!

Opskriften er til én skål smoothie eller 4 små desserter

Frugt og grønt kan anvendes enten frossent eller friskt.

  • 3 spsk. rå kakaopulver
  • 1 avocado
  • 1 banan
  • 3 dadler
  • Saften fra 1 appelsin
  • 2 spsk. mandelsmør 

Fremgangsmåde

Tilsæt alle ingredienserne i blenderen og blend, til du har en ret tyk smoothiekonsistens uden klumper.

Nyd afkølet.  

Pynt evt. med chiafrø, appelsinstykker, pistacienødder, revet citronskal, hakkede mandler, flødeskum, hakket mørk chokolade eller lign.

I en tyndere version tror jeg, den vil fungere godt som milkshake, hvis den blandes med mælk, havremælk, mandelmælk eller det, du foretrækker.

Vil du vide mere om, hvad du kan spise (og blende i dine hjemmelavede smoothies og ispinde) for at styrke huden indefra?
De bedste kilder til antioxidanter og bioaktive stoffer er plantebaserede fødevarer - særligt frugt og grønt. I vores artikel Styrk huden indefra kan du se et udvalg af fødevarer, som kan bidrage til at forbedre din huds egen forsvarsevne indefra. Sommer som vinter.

Se også vores opskrift på Jordbærrus Smoothie & Ispinde og Lemonaderus Smoothie & Ispinde, hvis du er mere sulten efter sunde kolde mellemmåltider eller desserter. Eller gå på opdagelse i hele vores skinfood smoothie opskrifts-univers HER

Alt det bedste,

Mette