Jeg håber, at denne smoothie bliver et forfriskende hit! Som smoothie, som hjemmelavede ispinde til børnene, måske iskold slushie med vodka, som isdessert med toppings, og jeg fristes også til at lave den til en varm citronsauce til fisk, for den smager så citrus-godt!

Den læskende Lemonaderus gemmer på en masse sunde bioaktive plantestoffer, den er rig på bl.a. B-, og- C-vitamin, mineraler og vegetabilsk protein fra blomkål og cashewnødder.

Opskriften giver ca. ½ liter smoothie.

Frugt og grønt kan anvendes enten frossent eller friskt.

  • 30 gram blomkål
  • 5 cm. squash/courgette
  • Revet skal fra 1 citron
  • Saft + kød fra 2 citroner
  • ½ banan
  • 10 grønne vindruer
  • 10 cashewnødder
  • 1 tsk. honning
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

Tilsæt alle ingredienserne i blenderen og blend, til du har en smoothie uden klumper.

Revet skal fra citron kan evt. tilsættes bagefter, hvis du ønsker de små stykker i isen.

Nyd afkølet som smoothie eller frys ned til ispinde. Du kan også servere den som en tangy isdessert i små skåle. Pynt evt. med pistacienødder, flødeskum, hakket mørk chokolade eller lign.

Husk at drikke et glas vand efter din smoothie eller is – så tænderne skylles rene fra den syreholdige citron.

OBS! Drikkes Lemonaderus som almindelig smoothie, skal den have lov til at køle ned, efter den er blendet for at være rigtig forfriskende og læskende. Anvend evt. frossen blomkål, squash, banan og lign. så den er kold med det samme, eller brug isterninger fremfor vand. Jeg elsker at have godt med råvarer i fryseren, så der altid er noget ”klar” – især grøntsager, og så synes jeg også, at der sker noget med fibrene og smagen i grøntsager, når de fryses ned, f.eks. smager broccoli mindre markant, når det kommer fra frost.

Vil du vide mere om, hvad du kan spise (og blende i dine hjemmelavede smoothies og ispinde) for at styrke huden indefra?
De bedste kilder til antioxidanter og bioaktive stoffer er plantebaserede fødevarer - særligt frugt og grønt. I vores artikel Styrk huden indefra kan du se et udvalg af fødevarer, som kan bidrage til at forbedre din huds egen forsvarsevne indefra. Sommer som vinter.

Se også vores opskrift på Jorbærrus smoothie/ispinde og Lykkerus kakao-smoothie-bowl

Vi anbefaler at pleje huden både inde og udefra

Nedkøl kroppen og huden i varmen med vores face mists. Fugtmættende cocktails med nærende aktive plantestoffer, som hjælper med at tilføre fylde og fugt til huden.

[collection1]

Alt det bedste,

Mette