De fleste af os elsker solen, også jeg - og der er også mange fordele ved at lade den smukke ildkugles varme stråler solkysse vores hud. D-vitamin er en af de mest omtalte fordele, men forskning peger også på, at sollys blandt andet hjælper med at sænke forhøjet blodtryk, og at det gør os lykkeligere at få lys og sol.

I en tid hvor bekymringerne omkring solcremes negative påvirkning af kroppen diskuteres omfangsrigt, især i den udenlandske presse, har jeg overvejet, om det var bedst helt at undlade at bruge solcreme, og blot bruge god solfornuft, fordi jeg fandt valgmulighederne indenfor solcreme utilstrækkelige. Jeg kunne ikke finde en solcreme, som jeg ønskede at anvende på min familie og mig selv.

Der findes tre former for solfiltre, man som hudplejeproducent kan anvende, når man formulerer solbeskyttelse. 

/ De fysiske, mineralske solfiltre – som Karmameju anvender

/ Nanopartikel-solfilter: Solfiltre i nanoform

/ Kemiske solfiltre

Jeg ønsker personligt kun at anvende solcreme med mineralske filtre, fordi de bliver på hudens overflade og ikke trænger ned i huden og skaber en kemisk reaktion for at beskytte mod UV-stråler. Men for mig var ulempen ved solcreme med fysiske filtre, at de gjorde huden hvid og klæbrig, eller at der blev anvendt høje mængder silikone i formlerne for at blødgøre cremerne. Jeg stod derfor uden et brugbart valg – og jeg havde derfor et endnu større ønske om at udvikle en Karmameju solplejeserie. Til hele familien.

[collection1]


Kort fortalt om de tre typer UV-filter

Fysiske, mineralske solfiltre 

Titaniumdioxid og zinkoxid er mineralske solfiltre, som består af mineraler naturligt udvundet fra jorden. Fysiske solfiltre lægger sig oven på huden som en hinde, der beskytter huden ved at reflektere UV-strålerne. Solcremer med fysiske solfiltre er kendt for at være svære at smøre ud og for at efterlade huden med et hvidligt skær, men det er ikke tilfældet med Karmameju SUN. Vores innovative formler er nemme og behagelige at påføre og gør ikke huden hvid eller fedtet, på den måde mineralske solfiltre ellers er kendt for. Vi anvender det mineralske solfilter titaniumdioxid.

Nanopartikel-solfilter

Mange ingredienser kan laves i mikroskopisk nanostørrelse. Man har f.eks. skabt de fysiske filtre i nanoform for at gøre dem mindre synlige. Der vides stadig meget lidt om de eventuelle risikofaktorer ved nanopartikler generelt, derfor skal ingredienser i nanoform altid listes med “nano” i parantes efter navnet: Titaniumdioxid (nano), så forbrugeren kan se, at der er anvendt nanoingredienser i produktet. 

Kemiske solfiltre 

Kemiske solfiltre er syntetiske. De indeholder stoffer, der trænger ind i huden. Når UV-strålerne rammer huden, absorberer filteret UV-strålingen og omdanner strålerne til varme i huden. De kemiske solfiltre kan ikke ses, når de smøres på huden og anvendes derfor af mange hudplejemærker. 

Jeg foretrækker altid at være på den sikre side, og har derfor altid brugt de fysiske solfiltre, omend de har været mere arbejde og en smule mindre komfort. Og af den grund, er jeg så glad for at have skabt muligheden for at få det bedste af det bedste: En solserie med sikkerhed i forhold til ingredienser, behagelig skinfeel og et smukt udseende på huden.

Alt det bedste,

Mette Skjærbæk

[collection2]