“Mens vinteren langsomt men sikkert sniger sig ind på mig over vintermånederne, så daler min motivation for at dyrke motion. Det kolde vejr får mig til at hælde mere mod introversion frem for ekstroversion. Dette er ikke det ideelle scenarie for mig med mine ofte travle tanker, og jeg må være en streng boss-lady over for mig selv og sikre, at jeg bevæger både min krop og mit sind."

_________________________________

Jeg får så mange associationer, når jeg tænker på bevægelse: den fysiske handling af at bevæge kroppen, det psykologiske aspekt ved at bevæge sindet, at bevæge sig fra ét sted til et andet, at blive bevæget følelsesmæssigt, at bevæge energi mellem mennesker. At vi altid bevæger os som beboere på planeten, der kredser rundt om jorden.

Der er bevægelse i alt. Videnskaben har dokumenteret, at det er godt at bevæge vores kroppe og sind. Som bevægelserne af vandet i floden kan rense, så kan bevægelse lette vores tanker, frigøre ubehag i kroppen, sætte skub i stagneret blod i vores kar - og så videre.

Mens vinteren langsomt men sikkert sniger sig ind på mig over vintermånederne, så daler min motivation for at dyrke motion. Det kolde vejr får mig til at hælde mere mod introversion frem for ekstroversion, selvom jeg elsker et godt middagsselskab og socialt samvær i det hele taget, så bliver lysten mindre end om sommeren. Mit naturlige energiniveau er lavere om vinteren. 

Fordelene ved bevægelse er talrige, og humøret i både krop og sind forbedres markant, når jeg får røde kinder, øger iltoptaget, aktiverer muskler og får klarere tanker gennem øget blodcirkulation og muskelaktivitet. Bevægelse er også hudpleje indefra. Forbedret blodcirkulation gavner huden, da næringsstoffer, mineraler og oxygen bedre transporteres gennem systemet.

___


The power of power walking

Denne vinter har jeg mindre lyst til at tilmelde mig holdtræning og lignende – i stedet powerwalk’er jeg. At tilbringe mere tid indendørs om vinteren giver mig følelsen af, at jeg bare MÅ komme ud.

Powerwalks, hvor man går så hurtigt, at man er tæt på at løbe, kan virke lidt underligt i begyndelsen. Jeg fik anbefalet denne type motion, og hvis jeg skal være helt ærligt, følte jeg mig i starten meget selvbevidst, når jeg travede afsted i hurtig fart blandt andre mennesker. Jeg følte, at jeg lignede en, som havde travlt. Og hvad så?

Det er rigtig god træning, da kroppens kerne og underkrop virkelig skal aktiveres for at opretholde høj hastighed, og styrkelsen af musklerne er ganske bemærkelsesværdig. Det var let at mærke dagen efter min første powerwalk, da muskler viste tegn på at være blevet grundigt brugt, mange flere end hvis jeg bare havde gået i en normal hastighed. Hjertet banker mærkbart, hvilket indikerer en god kardiovaskulær træning, kroppen varmes op, og sindet føles mere frit. Det er en god måde at komme ud og få frisk luft, få dagslys, og selv på dage, hvor jeg ikke når det før solen går ned, er det også dejligt at gå i mørket.

Forleden aften greb jeg min jakke, hue og handsker, efter at have sat lasagnen i ovnen. Jeg satte ovnen på en lidt lavere temperatur end normalt for at give mig lidt mere tid og gik ned til havnen i nærheden for at få havluft og se alle de smukke lys over kystlinjen. Jeg ringede til en veninde og fik en god opdatering om hendes liv, og den friske luft i mine lunger føltes så godt. Da jeg kom hjem igen og tog lasagnen ud af ovnen, var både sind og krop i en anden tilstand end for mindre end en time siden. Jeg føler glæde indeni efter en powerwalk, og det får mig ud næste gang, jeg tænker på det. Kroppen husker, hvad der gør os godt.


Hvis du er træt af træning, så ændr, hvad du gør

Jeg kan også rigtig godt lide reformer og pilates, da jeg værdsætter, hvordan det blidt men effektivt toner og styrker hele kroppen. Jeg elsker ‘Living Yolates’ og ‘Dancing Yolates’, og yoga er virkelig godt for mit sind, så jeg sørger for at tage en yogaklasse jævnligt. Selvom jeg ikke praktiserer det så ofte, som jeg gerne vil, er ansigtsyoga også eminent til at frigive muskelspændinger, forbedre hudens glød og generelt fremme afslapning.

Mit bedste tip: Hvis du er træt af træning, så ændr, hvad du gør. Find på noget nyt. 

I sommer købte jeg rollerblades, fordi jeg savnede 90’erne, hvor jeg boede i New York, og rollerbladede overalt. At køre afsted i solen med hjul på fødderne, gav mig en følelse af at være i mine tyvere igen. Hvad end der virker for den enkelte, er nøglen til at få det gjort. 

Jeg håber, at mine tanker herover måske har inspireret dig til at fylde din DO YOU “kop” med mere bevægelse, da det gør en verden til forskel for vores mentale velvære og for vores krop. 

Alt det bedste

Mette Skjærbæk, grundlægger af Karmameju


Mettes hudpleje til bevægelse 

- Tørbørstning giver mig følelsen af en lille træning for huden hver morgen. Både ansigt og krop, og dét vil jeg virkelig ikke være foruden.

- Når jeg går ud om vinteren, påfører jeg altid enten CALM balm eller GLOW face oil på hænder og ansigt lige inden, jeg skal ud, for at beskytte huden mod kulde, blæst og udtørring. 

- Deodorant: Et af de vigtigste valg, vi træffer indenfor hudpleje, hvis du spørger mig. Armhulerne har en vigtig udrensende funktion i kroppens lymfesystem, og vi skal behandle dem skånsomt i forhold til ingredienser som påføres, og ikke undertrykke deres naturlige funktion. Læs mere i artiklen “Tilbage til naturlig”. Jeg skifter mellem at bruge BREEZE og SOFT.

- BLAZE tension release er i min taske, min bil, på mit badeværelse og ved min seng. Jeg bruger den tit inden træning og altid, hvis jeg har ømme muskler efter en træning. 

- Træning undendørs: Jeg bruger altid BB face cream: min solbeskyttelse, dagcreme og lette foundation.

- YIN & YANG læbeduo. Mine læber føles ofte tørre om vinteren, og mine øje har det med at løbe i vand og gøre huden lidt sensitiv. Derfor er der altid en YIN eller YANG i min lomme eller taske.

[collection1]