Når man er den tørre type 

Før i tiden drømte jeg om, at jeg ikke havde så tør hud - især de tørhedsknopper, der fulgte med, var jeg træt af.

Som helt ung fotomodel havde jeg branchens tørreste underben. Makeup-artisten på dagens skydning skulle jævnligt forbi mine underben med ekstra bodylotion. Jeg har altid haft ekstremt tørre underben, indtil jeg indledte min livslange affære med tørbørstning. Det har ændret min hud, og jeg kan i dag undlade at bruge kropsplejeprodukter, hvis jeg har en travl morgen eller ikke er i humør til den store hjemmespa. Daglig tørbørstning har vitterligt fjernet den gene for mig, det er jeg så glad for.

Min erfaring er, at mange med fedtet hud drømmer om at have en helt mat og ”tør” hud. Men faktisk holder den fedtede hudtype sig flot og rynkefri længere end den tørre hudtype, som hurtigt bliver overfladetør, mister glød og ofte danner linjer og rynker for tidligt.

Tør hud er ikke bare tør hud

Har du overfladetør, ru eller dehydreret hud? Det lyder måske som tre forskellige ord for én og samme hudtilstand - tør hud. Men ved at dele begrebet op i tør hudoverflade, ru hud og dehydreret hud, kan du måske bedre tune ind på og forstå årsagen til, hvorfor din hud føles og ser tør ud, og dernæst – hvad du kan gøre for at forbedre den.

OVERFLADETØR HUD er det mest almindelige hudtilstand, og kommer ofte af udefrakommende faktorer. Det kan give følelsen af at ens hudplejeprodukter ikke absorberes af huden. Huden kan føles fugtfattig og ru, men samtidig olieret på overfladen. Huden kan føles stram, eller ”et nummer for lille”, og ofte hænger denne følelse sammen med, at huden kan skalle, blive irriteret eller sensitiv. En tør overflade opleves periodevis af stort set alle hudtyper og kan ofte afhjælpes ved optimere den daglige hudplejerutine. Årsagen er ofte for affedtende hudplejeprodukter i forbindelse med bad eller renserutine, varmt vand, skift i vejret, tørt indeklima eller manglende eksfoliering.

DEHYDRERET HUD kan blandt andet skyldes for lidt væskeindtag i løbet af dagen. Soleksponering. Udtørrende radiatorer og aircondition. Og manglende fugtgivende hudpleje. Dehydreret hud kan give linjer og rynker.

RU HUD kan blandt andet skyldes tilstoppede porer grundet manglende fjernelse af døde hudceller på hudens overflade. Det kan også skyldes mangel på blødgørende, olieholdig hudpleje.

Tips til tør hud i ansigtet

Tørbørst dagligt med RENEW face brush. Tørbørstning afspænder ansigtet, fjerner blidt de døde hudceller, øger blodcirkulationen og dermed iltningen til cellerne i huden. Det giver glød.

Rens huden dagligt. Rens er essentielt for sund hud med smuk glød. Anvend plejende og nærende renseprodukter som MUSE, DAZE eller STAR.

Anvend HERO ph solution for at genoprette hudens pH-balance efter kontakt med vand og undgå tør, irriteret eller kløende hud.

Anvend maskerne PROUD og DEEP, gerne som double masking. Den mekaniske eksfoliering sammen med enzym-eksfolieringen i PROUD sliber skånsomt huden, hvor DEEP arbejder i de dybere lag, med effektiv cellefornyelse og peeling. Har du tør, men sensibel/sart hud, vil jeg anbefale at anvende DEEP sammen med rødmereducerende DREAM ansigtsmaske i stedet.

Eksfoliér og stimulér med konjacsvamp i badet.

Plej, stimulér, blødgør og fugt huden med produkter, som fremmer aktivitet, cellefornyelse og elasticitet i huden. VELVET og CASHMERE ansigtscremer er ideel pleje til tør hud.

Afslut dit hudplejeritual med et par dråber fugtforseglende og smidiggørende ansigtsolie GLOW eller HEAL.

Massér huden regelmæssigt med ansigtsolie. Tag godt fat, og arbejd både dybt i bindevævet, men massér også blidt på overfladen af huden.

Brug LUXE eller CALM balm som nærende natmaske. Smelt de olieholdige balms på tør hud i de regenererende nattetimer, og sov mindst 7 timer for at opnå optimal regenerering af huden.

Tips til tør hud på kroppen

Tørbørst dagligt med BUFF eller RECHARGE. Tørbørstning fjerner de tørre, døde hudceller og toner huden smukt, mens du børster. Tørbørstning har mange andre fordele, men i forhold til den tørre hud er det den mekaniske eksfoliering, som gør den store forskel. Stimulerende frottéring med håndklæde fjerner også tør hud.

Anvend body scrub ugentligt. Karmamejus FOXY, NOVA & MORE salt body scrubs er en kombination af rensende havsalt, mineralsalt og nærende olie, som både eksfolierer og plejer huden i dybden. Aromaterapien i vores scrubs gør sanseoplevelsen komplet. Læs om anvendelse under produkterne. Bruges de rigtigt, får man de flotteste resultater.

Brug sulfatfri body wash i badet.

Anvend HERO for at genoprette hudens pH-balance efter badet og for at undgå tør, irriteret eller kløende hud.

Massér den varme hud med bodylotion og/eller body oil efter behov og temperament. Jeg veksler imellem de to typer kropsprodukt og kombinerer dem ofte, hvis min hud føles ekstra tør. Så anvender jeg først body oil og derefter body lotion ovenpå, eller jeg blander de to produkter i hånden inden påføring.

 

Tør hud skal også plejes indefra

Det er altafgørende, at huden også plejes indefra. Den skal hydreres med vand, urtete, vandholdige grøntsager og frugt, samt med gode fedtstoffer fra for eksempel avocado, banan og fed fisk. Hvis du er mere interesseret i hvordan, kan du læse artiklerne SKINFOOD – NÆRING TIL HUDEN og SKINFOOD SMOOTHIE INSPIRATION.

Ingen behøver at have tør hud, det er heldigvis én af de nemmere ting at slippe af med, og herved forsvinder mange andre hududfordringer, da de ofte har oprindelse i tør hud.

Skriv altid til os, hvis du mangler inspiration eller idéer til nye gode ritualer og rutiner.

[collection1]

Alt det bedste

Mette