I denne cocktail-opskrift forenes to verdener, når den opkvikkende smag af Earl Grey-te fusioneres med den ikoniske martini-drink. En energibooster, som er utrolig nem at lave og et sundt alternativ til den traditionelle cocktail. 

________________________________

Historien bag cocktaildrinken, Martini

Klassisk, dragende og elegant. Martini-drinken har eksisteret i et væld af varianter siden dens oprindelse i USAs “The Gilded age” ("den forgyldte æra") i perioden 1870-1900, hvor gamle- og nyrige kæmpede om status i den amerikanske overklasse. Henimod de brølende 20'ere, flød Martini'en i gaderne og blev en standarddrink, men populariteten aftog få årtier senere. Dels på grund af den voksende kvalitet og tilgængelighed af andre drikkevarer såsom vin og øl, men også grundet bekymringer om alkoholforbrug og sundhed.I dag er Martini’en mest kendt for sin status i populærkulturen - og rapporter om øget efterspørgsel viser, at Martini’en i dén grad har gjort et comeback. 

Te som twist i cocktails

Denne variant af Martini fusionerer Earl Grey-te; en fantastisk ingrediens at anvende i cocktails grundet dens komplekse smag, og gin, som får de florale noter i Earl Grey-teen til at udfolde sig smukt. 

Denne opskrift er fantastisk at servere som appetitvækker inden aftensmaden eller til en festlig anledning og er nem at lave, da du kan forberede drinken inden den nydes. 

Opskrift og fremgangsmåde 

- Bryg en god, stærk kande Earl Grey-te og afkøl i køleskabet. Karmameju elsker Cocoon Tea Artisans prisvindende kvalitets-te - rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler.

- Gin - brug en god kvalitetsgin, gerne botanisk.

- Hæld 1/4 kop te og 3/4 kop gin (eller vodka) i en shaker med is. Man kan også udelade alkohol, hvis man foretrækker dette.

- Shake, shake, shake.

- Si og hæld over i afkølede martiniglas.

- Tip: Afslut ved at smide et sødt maraschino-kirsebær i (cocktailkirsebær i sukkerlage).

Serveres naturligvis helst “shaken, not stirred”. 

Skål i te!

 

 

[collection1]