Immun-booster-te

Lav din egen te, som er spækket med gode næringsstoffer, der hjælper dit immunforsvar godt på vej. Ingefær og citron te er en skøn blanding at starte dagen ud med. Teen har en varmende og let krydret smag og er rigtig god, hvis du døjer med kvalme, oppustethed eller har problemer med fordøjelsen.

Opskriften er til 1 kop

 • Saften fra ½ citron
 • Ca. 2-3 cm ingefær skåret i skiver
 • ¼ tsk. cayennepeber*
 • 1 spsk. økologisk, ufiltreret æblecidereddike + evt. anti-inflammatorisk ingefær, chili eller cayennepeber, hvis du kan lide det stærke element 

  + hvis du har brug for at søde teen lidt, så tilsæt ½-1 spsk. økologisk honning.

  Drik rigtig gerne teen om morgenen før eller sammen med din morgenmad, så din krop får mest muligt ud af de gode næringsstoffer, der er i teen.

  Fremgangsmåde

  Hæld kogende vand op i en kop, og lad det køle lidt af

  Tilsæt alle ingredienserne, lad det trække et par minutter, og teen er klar

  Hvis du har mod på det, så prøv at spise et par skiver af den ingefær, der er tilbage i koppen, efter du har drukket teen. Ingefær har en masse gode egenskaber, som du får endnu mere ud af, hvis du spiser selve roden.

  *Cayennepeber er meget stærkt, så start med en lille smule og tilsæt mere, alt efter hvor stærk du ønsker teen.

  Lidt om ingredienserne

  Citronsaft: Citronsaft er spækket med C-vitamin, som er særligt godt for immunforsvaret og huden. Derudover kan varmt vand tilsat citronsaft hjælpe til en bedre fordøjelse, bidrage til vægttab og hjælpe til at forebygge nyresten.

  Ingefær: Ingefærroden er en antiinflammatorisk fødevare, som gør den effektiv til at dæmpe betændelsestilstande i kroppen. Ingefær er samtidig rig på kalium, som har en positiv indvirkning på blodtrykket. Derudover er ingefær effektiv mod kvalme, kan lindre ømme muskler og er godt for immunforsvaret. 

  Cayennepeber: Cayennepeber er i mange år blevet brugt som medicin. Cayennepeber har en positiv effekt på fordøjelsen, da den øger udskillelsen af mavesyre og derved øger optagelsen af de andre fødevarer, som indtages samtidigt. Cayennepeber er også med til at sætte gang i forbrændingen og styrke kredsløbet.

  Æblecidereddike: Æblecidereddike kan hjælpe mod oppustethed, hvis den drikkes inden et måltid, da den hjælper med at stimulere mavesyren. Derudover har æblecidereddike en stabiliserende effekt på blodsukkeret.