Lag-på-lag-på-lag-på-lag hører efteråret til. Både når det kommer til tøj, men også ansigtsrutinen. Rige, fede cremer kan synes uoverskuelige, når de alligevel bliver svedt væk kort efter i solen, eller smeltet ned i hovedpuden om natten. Hvordan finder man den rette balance? Hér er vores bedste tips til dit sommerritual - fra morgen til aften.

__________________

 Morgenritualet

 

Selvom solcremen (selvfølgelig) skrues i vejret, når solen brager, så er less is more nøgleordene, når det kommer til dit morgenritual. Solrige dage og højere luftfugtighed gør, at huden, i modsætning til om vinteren, er bedre til selv at holde på fugten. Check in with your skin - måske er det tid til at overveje en lettere rutine og skippe et ekstra cremelag om sommeren end resten af året. Gå efter lettere teksturerer, multiprodukter (en nem måde at skippe et lag på) og superhydrators.- Start med at rense ansigtet med en lettere rens, som ikke indeholder for rige olier. STAR 3-i-1 micellar water en skånsom ansigtsrens, der blidt, men effektivt, fjerner snavs, fedt og makeup. 

 - Eksfoliér huden med RENEW ansigtstørbørste. I modsætning til, hvad mange måske tror, så eksfolierer man ikke den gyldne sommerglød væk. Derimod eksfolieres de døde hudceller væk, så du kan få den mest strålende glød til at vare langt ud i sommeren!

- Brug derefter en ansigtsmist. Vores mists kan bruges som skintonic, og de er alle pakket med beskyttende antioxidanter. Tip: Sæt ansigtsmisten på køl, og brug den som et kølende fugtboost i løbet af dagen.

- Påfør en dagcreme med en let tekstur, for eksempel vores multiprodukt BB cream SPF30 med let, udjævnende farve, eller slut af med en let dagcreme som CASHMERE eller SILK.

- Har du ikke SPF i din dagcreme, skal du selvfølgelig afslutte rutinen med solbeskyttelse. Påfør gerne din solcreme i 2 trin for at sørge for, at du får dækket huden godt ind (en mandelstørrelse til ansigt og en hel håndfuld til krop).

1. Dit første lag 15-20 minutter før soleksponering (mineralske solfiltre virker dog med det samme, når de er påført)

2. Dit andet lag inden for den første time efter soleksponering. Påfør generøst i løbet af dagen i direkte sol og efter kontakt med vand.

[collection1] 

Aftenritualet

Måske oplever du om sommeren, at du får flere bumser, udbrud og generelt en øget olieproduktion? 

Mange tror, at det skyldes solcremen, men i virkeligheden skyldes det, at kombinationen af solcreme og øget varmerelateret svedproduktion kan gøre huden mere tilstoppet end normalt. Karmameju SUN-serien er med mineralske solfiltre, som ikke tilstopper porerne.

Dog kan døde hudceller, snavs, bakterier og sved fra dagen blive til overskydende talgproduktion og bumser, hvis huden ikke renses grundigt hver dag - og gerne ekstra efter brug af solcreme. 

Løsningen? Vask dagen af med dobbeltrens

Hvorfor dobbeltrense?

Der findes to slags snavs på huden efter en lang dag i solen: Det fedtopløselige (makeup, solcreme, overskudstalg) og det vandopløselige (støv, døde hudceller og sved). Derfor er der behov for to typer renseprodukter, for at få renset i dybden. 

Bruger du kun for eksempel en olierens, som opløser solcremen og makeuppen, vil du i værste fald kun få renset dette af.

- Start først med den fedtopløselige rens som en olierens. MUSE cleansing er baseret på planteolier, som nærer, genopretter og renser huden skånsomt. MUSE virker i tre faser; den starter som en fed, rensende gel, forvandler sig til en nærende, lind olie og slutter af som en hydrerende mælk ved kontakt med vand. Farvel solcreme!

- Dernæst påføres den næste rens: den vandopløselige rens. For eksempel din STAR micellar water fra morgenritualet eller en skummende rens som NOW micellar foam, som renser i dybden med overfladeaktive miceller, som effektivt opløser snavs.

- Et par gange om ugen, anbefaler vi at bruge en ansigtsmaske. DREAM lermaske er en lermaske, som balancerer talgproduktionen, samtidig med at den lindrer huden efter en hel dag med sol.

- Afslut med en let creme, vores ansigtscremer, CASHMERE & SILK fra morgenritualet kan også anvendes til aftenritualet, eller PRE & AFTER SUN serum-lotion, som er et multiprodukt, hvor du får serum og creme i én.

- Hvis din hud er til den tørre side, er det om aften, du kan give den gas med de lidt tungere konsistenser, for eksempel en ansigtsolie. Er det for tungt til din hud, kan du skubbe dem bagerst på hylden til efteråret. 

 

[collection2]

Ingen pleje udenpå, uden pleje indefra. Plej huden indefra med nærende frugt og grønt, vand og SKINFOOD smoothies. Find din yndlingsopskrift ved at dykke ned i vores opskrifter HER.

STAY HYDRATED!