Det er tid til at fylde din kop. Sommerferien giver plads til at fylde energidepoterne med alt det, dit hjerte har kært. Vi har spurgt stifter, Mette Skjærbæk, om hendes sommerferieplaner, som selvfølgelig står på DO YOU i alskens afskygninger, men som alle har tilfælles at finde den indre selvforbindelse - om det er gennem bøger, sociale relationer, podcasts eller drømme. 

_________________________
 

Hvad forbinder du med sommeren?

Mere frihed, lethed og fjol. Jeg elsker vinter for dens hygge, ro og nærvær, mens sommeren giver mig følelsen af at folde vingerne ud. Forår og sommer er højsæson for aromaterapi, og jeg genforelskes i naturen hvert år.   

Hvad er dit bedste sommerminde?

Jeg har ikke ét bedste sommerminde som sådan, men jeg ser havet for mig, mine børn, venner, solnedgang, tæpper, madlavning, snak og latter, friske jordbær, rabarber og ærter fra vejkantsboder. 

Hvad skal du bruge din sommerferie på?

Jeg skal en uge til Samos med veninder og børn og til Langeland med min søster og børn. Så skal jeg forbi min familie på Fyn, nyde sommeren hjemme og med min kollegaer på arbejde. Jeg elsker at holde ferie hjemme hos os selv lige så meget som ude; at gå langsomt ned ad gaden mod stranden, med bare tæer og mærke de små sten under fødderne.

Hvad læser du denne sommer?

Jeg skal læse krimier - det elsker jeg. Det er som at forsvinde i en anden verden. Jeg er i gang med bøger fra Sissel-Jo Gazan og Maggi Kempinska. Jeg skal også læse Rikke Hertz og Anders Hansens nye bog Bevidsthed. Og bruge Holistic Herbal – Guide to making and using herbal remedies af David Hoffmann, som en kær veninde netop har givet mig i gave. 

Jeg vil gerne genlæse Marie Brixtoftes Kun når det regner, en så stærk og vigtig bog, og så fandt jeg Tine Brylds Pige Liv på loftet for nyligt, den glæder jeg mig til at læse igen.

Jeg glæder mig også til hudkloge Anette Kristine Poulsens bog Bedre hud med årene. Og så vil jeg lave skønne nye retter fra Køkkenfortællinger af Mai Knauer. Ferie og madlavning går hånd i hånd, jeg elsker at lave mad, når jeg har god tid. 

Hvad lytter du til denne sommer?

Når det kommer til musik, skal jeg lave nye spillelister i Spotify - det elsker jeg at have tid til. At forsvinde ind i musikken og at finde nyt. Jeg elsker spillelisterne, som ligger på KARMAMEJU SKINCARE Spotify - dem vender jeg altid tilbage til. I min ferie skal jeg bruge tid på at ligge på en solseng og forsvinde ind i musikkens verden. Blød house, R&B, pop, blues, klassisk og soul er nogle af de genrer, jeg bedst kan lide.  
For tiden er jeg ret optaget af, hvordan vi slipper de oplevelser/traumer, der har lagret sig i vores krop, så jeg skal have fundet en podcast som omhandler det emne. Jeg tror også, at jeg skal høre podcastserien I skovens dybe stille ro. 
To mere som jeg har på min liste er Wellness with Ella og Astropod. Siden jeg var helt ung, har jeg interesseret mig for selvudvikling og psykologi, og jeg elsker at mærke at jeg udvikler mig i den tid, jeg står i. 
Og så glæder jeg mig til, at Hjerteflimmer for voksne kommer tilbage efter sommerferien. Jeg elsker at lytte til Jytte Vikkelsøe, Sara Bro og deres gæster. Der er noget så fint og menneskeligt i deres podcast. 

Hvor kan du godt lide at bade i Danmark? 

Jeg bor tæt på Hellerup Havn, så her bader jeg stort set dagligt i løbet af sommeren. Vesterhavet er vildt og smukt, Svendborgsund er min ” barndoms gade”, hvor Smørmosen på Thurø er som at hoppe tilbage til at være teenager. Jeg brugte meget af min tid som barn på Ærøs strande. Hornbæk strand er smuk og bred. Jeg elsker Danmark - det er bare det dejligste land

Har du et stamsted eller yndlingsspot i København? 

Jeg har ikke et stamsted – København er så utrolig rig på muligheder og oplevelser, og jeg elsker forandring, så der er altid nye steder at besøge. Jeg elsker området, hvor jeg bor, og føler mig så heldig efter ti år i metropoler som Milano, Tokyo, London, Paris og New York at bo i en storby, som tilbyder så megen natur og mest af alt havet. 

Et nyt feriested, du stadig drømmer om? 

Amalfikysten kalder på mig, det gør Costa Rica også. Jeg drømmer om at sejle i Caribien, jeg vil gerne svømme under Agua Azul vandfaldene i Mexico, og jeg vil gerne ud og vandre i bjerge. Listen fortsætter. Jeg drømmer om at skabe tid og rum til at rejse i længere perioder ad gangen, når min yngste datter er blevet stor, og ikke længere har brug for mig i hverdagen. 

En praksis, jeg gerne vil begynde på eller blive bedre til

Jeg er netop begyndt (igen) at nedfælde tre ting, jeg er taknemmelig for hver morgen. Om end jeg er meget taknemmelig, så er det sådan en bekræftende øvelse. Jeg skriver “igen”, da det ikke er første gang, jeg starter det op, men nu prøver jeg igen, og ser, om ikke det kan blive en fast vane. 
Og så vil jeg gerne lave en kort meditation hver morgen. Jeg har tusind tanker, når jeg vågner. Når jeg starter dagen med at ”slukke” for det hele, og for eksempel kun koncentrerer mig om at visualisere en flamme på et lys, så kommer der en så dejlig ro i min krop. Jeg gør det ofte, men vil rigtig gerne gøre det hver dag. Nærvær og at fange ”nuet” må være den smukkeste livsform. 

Hvor finder du inspiration?

Alle steder og ingen steder. Det er som en kilde, en lang række af sammenfald, som bliver til ideer. Selvfølgelig kan platforme som sociale medier, magasiner, udstillinger, mennesker og så videre være inspirerende, men kilden til genialitet tror jeg er tid og nærvær, hvor ens egen hjerne er den inspirerende kilde, som kan skabe noget helt nyt. Jeg er meget opmærksom på, at min kreativitet sænkes, og bliver mere ordinær, hvis hverdagen er for travl og overstimulerende. Så inspiration kommer for mig ved at skabe ro omkring mig - så er det som, at jeg ser, hører,
dufter, smager og føler alt langt mere. 

Hvad har du med dig, når du rejser? 

Udover tøj og det nødvendige, har jeg altid en notesbog til ord og tanker, til at presse blomster i og at gemme en fjer, jeg fandt eller et vigtigt visitkort. Mine tarotkort og bogen til at tolke dem er også tit i min taske. De har fulgt mig, siden jeg var 18 år, og de åbner altid for dybe samtaler, når vi bruger dem. Dykkerbriller så jeg kan svømme langt, hvis havet er dejligt. Et par flasker æterisk olie til at lave duft i rummet og/ eller WOOD wardrobe fragrance til at hænge og give duft, hvor vi kommer frem. Bøger, hovedtelefoner, te og masser af hudpleje til at skabe hjemmespa hvor end jeg er.    
 
Del dine KARMAmoments og bliv inspireret af andres #KARMAMEJU


[collection1]