Vores guide til din hjemmespa 

Hos Karmameju er vi de største fortalere for hjemmespa og selvforkælelse. Det er så vigtigt en gang imellem at skrue ned for tempoet, vende fokus indad og måske få skabt nogle gode, selvkærlige ritualer – særligt når omgivelserne kan virke kaotiske. 

Hjemmespa kræver ikke en badeværelseshylde fyldt med dyre produkter – tværtimod, så kan alle være med. Du kan nå rigtig langt med ingredienser fra dine køkkenskabe, som kan byde på både ansigtsmasker, hårmasker og bodyscrubs. 

Vi deler et par opskrifter på hjemmelavet hudpleje lige her.

 

Step 1. Skab en hyggelig spa-atmosfære på dit badeværelse. Tænd et par stearinlys, skru lidt ekstra op for varmen, anret et lille fad med sunde snacks (nødder, rosiner, frugt), lav en kande vand med citron- eller agurkeskiver, eller en kop af din favorit-te og sæt en rolig playliste på, som får dig helt ned i gear.

Step 2. Start med at lukke øjnene og tag fem dybe vejrtrækninger. Dyb og rolig vejrtrækning har en positiv effekt på vores krop, hud og nervesystem. Det siges, at fem dybe vejrtrækninger påvirker nervesystemet positivt i helt op til fire timer.

Step 3. Hvis du har en tørbørste, så start med at tørbørste hele kroppen – hvis ikke, så frottér dig dynamisk med et tørt håndklæde. Tørbørstning er med til at ’’vække’’ kroppen og stimulerer nervesystemet, lymfesystemet, fjerner døde hudceller og sætter gang i blodcirkulationen.


Du kan læse meget mere om, hvorfor vores stifter, Mette Skjærbæk, begyndte at tørbørste her.

[collection1]

Step 4. Efter tørbørstning, lav et vekselbad med skiftevis varmt og koldt vand i bruseren. Fordelen ved vekselbad er øget blodcirkulation, da det varme vand får blodårerne til at slappe af, hvorimod koldt vand får blodårerne til at trække sig sammen. Husk at trække vejret dybt hele vejen igennem – det gør det nemmere at komme igennem de kolde skyl. Vælg en body wash med dufte, der passer til dit humør.

Step 5. Slut badet af med en god omgang salt body scrub. Sluk for bruseren, og giv dig god tid til at massere produktet på huden med cirkulære bevægelser, så huden bliver godt eksfolieret. Undgå dekolletage og andre sarte områder. Lad gerne body scrub'en blive på huden, så længe det er muligt for at få detox-fordelene fra saltet. Skyl dig derefter under bruseren, og lad de nærende olier blive på huden.

Step 6. Dup dig tør med et håndklæde, og smør dig ind i din favorit body oil eller body lotion.

[collection2]

Step 7. Tid til en ansigtsmaske! Start med at påføre lidt olie eller balm omkring øjnene og på læberne, så huden plejes i de områder, hvor masken ikke påføres. Påfør derefter masken i ansigtet, på halsen og dekolletage. Undgå øjenområdet og læber. Lad masken sidde i den anbefalede tid angivet på produktets emballage, inden den fjernes med en varm, fugtig vaskeklud.

Hvis du har Karmamejus ansigtsmasker, og vil afprøve double- eller triplemasking, så afprøv med fordel nedenstående rækkefølge:

Start med PROUD

Dernæst DEEP

Afslut med DREAM

    [collection3]

    Step 8. Mens din ansigtsmaske får tid til at virke, kan du læne dig tilbage og slappe af. Fil neglene, læs i et magasin, meditér eller bare sid og nyd roen.

    Step 9. Efter du har renset ansigtsmasken af, kan du give dig selv en afspændende ansigtsmassage med en ansigtsolie, der passer til din hud. Lad den endelig side på huden og påfør dine fortrukne hudplejeprodukter ovenpå som afslutning. Smør en god håndcreme på hænderne. Drik et stort glas vand, evt. med lidt citronsaft, og sørg for at drikke masser af vand i løbet af dagen. 

    NYD DIN HJEMMESPA-DAG!