Min første oplevelse med tørbørstning

Som 19 år gammel, var jeg på vej ned mod Lower East Side på Manhattan. Ned til De Russiske bade, hvor jeg elskede at gemme mig fra pulserende New York.

Jeg arbejdede som fotomodel i metropolernes metropol, og at gå på gaden var som at være til en casting. Derfor elskede jeg de uprætentiøse Russiske bade på “women days only” – det var en anden verden end den udenfor de lukkede døre.

Der var en helt speciel feminin stemning derinde. Kvinder tullede rundt med kun et håndklæde om livet og stemningen var kærlig, u-bedømmende og inspirerende. Sådan oplevede jeg den i hvert fald, og det var på mange måder en total kontrast til modebranchen, som jeg var i.

Hver gang jeg var der, henvendte kvinder sig mod mig: “Her, vil du ikke have en halv grapefrugtskal til at eksfoliere lårene med?”, “Har du prøvet hovedbundsmassage med denne olie?” eller ”Vil du have et par homøopatiske dråber, som beroliger sindet” og meget mere.

En dag rakte en kvinde mig en tørbørste og sagde: ”Her, prøv den, den vil vække din krop og du får aldrig appelsinhud, hvis du bruger den regelmæssigt”.

Det virkede først lidt specielt at “strigle” min krop. Jeg har altid haft tendens til tør hud, og der var noget virkelig rart ved at børste huden. Det føltes blidt, men dynamisk. Jeg børstede den ene side af min krop; fodsål, ben, hofte, balle og arm. Jeg sad derefter, helt fascineret, og mærkede hvordan den ene side af min krop føltes levende og pulserende og den anden side helt anderledes flad og nærmest ”tiggede” om også at få en tur.

Den dag startede min taknemmelighed for tørbørstning, og den har fulgt mig lige siden som et tilbagevendende ritual i min hverdag.

 

Mit daglige morgenritual

Tørbørstning er først og fremmest et ritual for mig. Det er en måde at starte dagen respektfuldt på overfor mig selv.

Når jeg står op, laver jeg min elskede morgenkaffe og går så på badeværelset for at ”sige godmorgen til mit ansigt og krop” med tørbørsterne. Jeg er ganske sikker på, at det påvirker mig på mange plan:

For nervesystemet 

Når jeg vælger at tørbørste på travle morgener med børn, madpakker og “klokken der ringer ind”, så sender jeg kroppen og hjernen et klart budskab om, at JEG er vigtig og derfor prioriterer jeg at have tid til MIG.

Jeg mener også, at der er en mærkbar oxytocin-effekt (oxytocin er et kærlighedshormon) ved at berøre hele hudoverfladen dagligt. I en tid ,hvor mange lever alene, er tørbørstning også relevant på dette punkt.

Nervesystemet stimuleres med de lange lige strøg i de primære nervebaner. Jeg elsker især, når jeg når til min nakke til sidst, hvor det giver mig behagelige kuldegysninger over hele kroppen.

For min hud 

Tørbørstning fjerner døde hudceller. I starten vil man opleve hvordan det “støver”, når man børster. Mit behov for kropsplejeprodukter er drastisk minimeret i de perioder, hvor jeg børster dagligt. 

Hudens tonus forbedres, så en smukkere og fastere hudoverflade opnås. Og så er en af mine vigtigste motivationsfaktorer, at appelsinhud forebygges og bekæmpes. 

For lymfesystemet 

Tænker man på menneskekroppen og lymfesystemet, som på et akvarium med lunkent havvand, giver dette et godt billede af lymfesystemet.

Ligesom et velpasset akvarium er smukt, når vandpumpen og filterfunktionen er afstemt med fiskenes og planternes behov, så er det ikke optimalt, når pumpen eller filtre tilstopper og vandet forplumrer. Hele livsgrundlaget forsvinder og fiskene dør.

Kroppen er som et akvarium, hvor cellerne er afhængige af en vedvarende tilførsel af iltholdigt blod samt frisk vævsvæske.

Derfor er tørbørstning gavnligt for lymfesystemet da væskerne, som ligger i hudens overflade, stimuleres til bedre gennemstrømning. 

For blodcirkulationen 

Tørbørstning føles mest af alt sådan som jeg har det efter en tur i koldt havvand. Kroppen vækkes og mit sind vækkes. Mentalskiftet fra inden jeg børster til efter jeg har børstet er virkelig mærkbar. Både på kroppen, hvor hele systemet igangsættes, men også i ansigtet, hvor hævede morgen-øjne og stilstand i huden transformeres til glød og vitalitet.

Jeg er så glad for, at så utrolig mange ”børster med”. Det er den fineste hudpleje og samtidig en meget kærlig ting at gøre for sig selv og for sindet. Jeg elsker al den feedback folk sender os. Tænk engang hvor mange utrolige positive resultater, der kan opnås med et flere hundrede år gammelt skønhedsritual.

Studie viser en reducering af appelsinhud med 26% på 5 uger

Et studie fra University of Sunderland i England viser, at daglig tørbørstning reducerede testpersonernes cellulite med gennemsnitlig 26 % på kun 5 uger. Tørbørstning vandt klart over både motion og appelsinhudscremer. Tænk hvis forsøgspersonerne havde tørbørstet i 1 år?

Hvis du vil se det, for at tro det, så kan du finde klippet her.

Undersøgelsen kommer 31 min. inde i programmet og varer ca. 10 min. Der er nogle reklamer ind imellem, men de er korte.

Alt det bedste 

 

Se HOW TO videoerne af tørbørstning af kroppen her og tørbørstning af ansigtet her

 

 

[collection1]