Vi elsker solen - og med skygge, solcreme og kølende sol-hacks kan lange dage på stranden være det bedste for sjælen. Læs videre og få 12 soltips til børn, som gør stranden eller poolens udflugter til en leg. 

Det er noget af det dejligste, når solen skinner, og man kan fylde dagen op med udendørsaktiviteter med ungerne. Men det er vigtigt at holde guldklumperne godt hydrerede, køle dem ned og passe godt på deres hud, når den eksponeres for solens varme stråler i længere tid ad gangen.

Børn har en tyndere og sartere hud end voksne og bliver derfor lettere forbrændt i solen. Solskoldninger i barndommen øger risikoen for at udvikle celleforandringer senere i livet. Det er derfor godt at starte tidligt med de gode solvaner.

Vi har samlet vores bedste solsunde hacks til børn, som vi håber kan inspirere dig til at pakke køletasken og nyde solens varme med hele familien.


Påfør solcreme, inden I tager på stranden

Når først I rammer strandsandet, kan børnelykken og begejstringen for at vælte sig i sandet og løbe ud i vandet med det samme, være svær at stoppe for solcremens skyld. Og sand-solcreme-scenariet er næsten ikke til at overskue. Derfor kan det være en god idé at smøre den første solcreme på allerede, inden I skal ud ad døren. Lad solcremen tørre på huden, inden I hopper i tøjet – det gør det nemmere at få tøjet på og forhindrer, at størstedelen af solcremen sætter sig i klæderne i stedet for på huden, hvor den har sit formål.

Indstil en SPF-alarm

Det kan kræve en dyb indånding at få de små smurt ind solcreme, men skal I ud i solen, er der ingen vej udenom. Solcreme skal påføres mange gange i løbet af en dag med skyfri himmel, men med leg og vandplaskeri løber tiden hurtigt, og det kan glippe med indsmøringen. Indstil en alarm på din telefon, så du ved, hvornår det igen er tid til at smøre solbeskyttelse på børnene og dig selv. Karmameju SUN og KIDS SUN anvender naturligt udvundne mineralske solfiltre, som virker med det samme efter påføring. Sørg for også at dække udsatte områder som ørespidserne, fødderne og nakken.

Skyggetid = hyggetid

Begræns antallet af timer i solen. Tag måske på stranden eller til poolen om formiddagen og igen senere på eftermiddagen, og hold siesta mellem kl. 12-15, hvor solen er stærkest. Spis frokost og tag en lur i skyggen, find på hyggelige indendørsaktiviteter eller ryk under skyggen af et træ med et puslespil eller en bog, så der tages en pause fra solen.

Skab ly for solen

Lav områder med skygge, hvor dit barn kan opholde sig. Sørg for, at der er skygge over sandkassen i haven, og tag en parasol eller et skyggetelt med på stranden, som børnene kan lege under. Spred et legetæppe ud i skyggen fra et træ eller en parasol til de helt små babyer, som ikke bør eksponeres for solen.

Husk hatten

At holde børnenes følsomme hud beskyttet mod solen er første prioritet i solen. Vælg en hat med en bred kant, der ikke kun dækker barnets hoved, men også ører og nakke. Solhatte med en SPF-klassificering giver ekstra beskyttelse.

Dæk huden med tøj

Lyse, lette og luftige klæder er en god måde at beskytte børns hud mod solskoldninger. Det gælder også i vandet, hvor dit barn sagtens kan svømme og lege med en let t-shirt på. Alternativt findes der et stort udvalg UV-badetøj, som dækker det meste af dit barns krop og beskytter mod solen.

Hydrerende og kølende snacks

En hydreret hud og krop tolererer solen bedre, men det kan være en udfordring at få nok væske i ungerne. Servér vandholdige snacks som vandmelon, agurk eller halve vindruer, som hjælper med at bevare en god væskebalance. Vindruerne kan du fryse ned dagen før, så de samtidig kan hjælpe med at afkøle de varme kroppe. Det siges også at bananer kan bidrage til at binde fugt i kroppen og huden, og så er de samtidig fyldt med nærende energi til de små aktive børnekroppe - en ide kan være at skære bananen over på midten, sætte en ispind i, pakke den ind i bagepapir og i en tur i fryseren. Eller blot have den liggende koldt med skræl på i køletasken.

Vand, vand og mere vand!

At være hydreret er vigtigt for en lang dag i solen. Det kræver en stor køletaske og et par smarte tricks. For at have så meget koldt vand med som muligt, så pak en genanvendelig vandflaske til hvert familiemedlem med masser af is i. Kast et par ekstra frosne vandflasker i køletasken, der kan fungere som køleelementer, men som også kan genfylde de genanvendelige flasker, når de begynder at smelte. Indstil evt. en alarm på din telefon til vandindtag, så du og børnene ikke bliver dehydrerede.

Kølige klude i køletasken

Mens du pakker køletasken, kan du tilføje et par fugtige vaskeklude i en plastikpose. De kan både bruges til at vaske mund og hænder, men kan også hjælpe med at køle baby og børn ned, når det er nødvendigt.

Kølende vandspray

Nogle gange er skygge ikke nok til at forhindre babyer eller små børn i at blive for varme. Brug en lille sprayflaske med en fint fordelende diffuser, f.eks. en tom Karmameju face mist fyldt med isvand, til at sprøjte på babyen med jævne mellemrum, og når de ser opkogte ud.

Ekstra solpleje

Anvend med fordel lindrende og fugtgivende solpleje ud over den vigtige UV-beskyttelse, så huden får de bedste betingelser for selv at beskytte sig mod solen. Karmamejus PRE- & AFTER SUN hjælper med at styrke huden med ekstra antioxidanter og ekstra fugt både før og efter soleksponering.

I Karmameju SUN anvender vi de mineralske solfiltre, også kaldet de fysiske solfiltre. De tager et smule længere at smøre ud end kemiske solfiltre og nano-solfiltre, vi synes på alle måder det er de minutter værd.

Har du lyst til at dele dine Karmameju SUN soloplevelser, eller har du andre gode tips, du vil dele med os så hashtag #Karmameju på dine Instagram-billeder. Vi glæder os til at se postkort og billeder fra din dag i solen.


Hvorfor vælge Karmameju KIDS SUN ?
Mineralske UV-filtre anbefales til børn.
 Mineralske UV-filtre anbefales til personer med allergi overfor kemiske filtre.
 Dermatologisk testet til følsom hud for at tilbyde et sikkert valg til alle i familien.
 Beskytter med det samme – behøver ikke 20 minutter, før det virker.
 UVA- og UVB-beskyttelse.
 Naturligt udvundne mineralske solfiltre.
 Økologiske, bæredygtige ingredienser.
 Fri for kemiske og nano-solfiltre
Obs: KIDS SUN er parfumefri til dem, der ønsker at anvende solcreme uden duft.


[collection1]