Genbrugelig og genanvendelig plast-emballage

Siden vi fik genbrugscontainere til plastik i kommunen, hvor jeg bor, har jeg været lettere chokeret over, hvor meget plastik vi som familie forbruger hver uge i en helt almindelig husholdning.

Især mademballage synes at fylde op i plastsorteringen. Al den emballage, som er omkring vores frugt og grønt, ost, tortillapandekager, takeout-emballager – ja, alt synes at være pakket ind i plast, og hver uge bærer jeg - hvad der synes som alt for meget - plastaffald ned til containeren.

Jeg får en smule sjælero ved tanken om, at det kan genanvendes, men stadigvæk. Jeg ønsker på alle måder at skære ned på mængden af plastforbrug i vores hjem. Det hænger unægtelig sammen med at minimere madspild – som har været et fokus for mig de sidste år.

Vi har også et ganske stort forbrug af hudpleje i vores hjem, men der går uger imellem, at vi smider tomme emballager til genbrug, for produkterne er drøje i brug. Det er ikke hudplejeemballager, der fylder posen til genbrug ugentligt. På ingen måde.

Derfor er det dog alligevel rigtig vigtigt for mig, at de plastflasker, vi anvender, i Karmameju kan genbruges og genanvendes. Det kan de, og det ser du på genbrugssymbolet på flasker/krukker. Det kan vores glasflasker også, og de skal meget gerne med ned i glascontaineren.

Vi håber, at I også får jeres Karmameju-emballager lagt i genbrugscontainerne. Ting, der kan genanvendes, skal så gerne de rette steder hen.

Fine idéer til genbrug af Karmameju-emballage

Det bedste er, hvis vi kan finde brug af brugte emballager i hjemmet. Her er nogle af de måder, vi genbruger Karmameju-emballager på hjemme hos os.

Face mist-emballager / Vi vasker dem, og min datter Mila bruger dem til at lave "blomstervandsparfumer”. Som vandspray til håret, når de leger frisør, og de er også gode til forstøvning af blomster og planter.

Salt body scrub-krukkerne / De lækre krukker til både store og små salt scrubs er gode til opbevaring af alt fra papirclips, smykker, småt legetøj, køkkenting, vatpinde og lignende. Klistermærkerne på krukkerne kan let fjernes, så emballagen er helt ren.

Travel sizes / Vores 50 ml-flasker er tænkt til genopfyldning, så de altid kan komme med på rejsen. Er der længere tid mellem rejserne så vask og tør flasken, så den er klar til opfyldning, når du igen skal afsted.

Når det gælder miljøet, tæller hver en handling. Det er os forbrugere, der kan gøre den store forskel i de valg, vi tager, og jeg synes netop med miljøet, at det er så vigtigt at huske, at alt vi gør, gør en forskel.

Alt det bedste,

Mette