Begræns klimabelastningen - en vigtig måde at passe på miljøet

Jeg er, som mange andre, bekymret for vores fine moder jord. Vi ved, vi lever i ”overforbrug” i forhold til de ressourcer, som planeten har tilgængelig.

Der er mange steder, hvor vi i de private hjem kan gøre en forskel og vi blev glade for at stifte bekendtskab med Clevercare til Copenhagen Fashion Summit i 2014. Clevercare har et vigtigt budskab, som vi gerne vil hjælpe med at sprede.

_____________________________________________

Karmameju støtter clevercare

Hvis vi alle optimerer den måde, vi rengør vores tøj på, kan vi påvirke miljøet mærkbart i en positiv retning.

Beklædningsindustrien er ansvarlig for en stor mængde forurening, men en overraskende stor del af ansvaret ligger også hos os forbrugere. En bemærkelsesværdig høj procentdel af den forurening, som skabes under livscyklussen af et stykke tøj (fra produktion til destruktion), sker i vores hjem efter vi har købt tøjet på grund af hyppig vask ved unødvendig høje grader.

Clevercare anbefaler: 6 enkle trin til at beskytte miljøet

- Vask mindre. Yderbeklædning har sjældent brug for at blive vasket. I stedet anbefales det at lufte og pletbehandle - to bæredygtige måder at holde tøjet rent og frisk, som samtidig giver tøjet længere levetid. Luft tøjet udenfor eller i et åbent vindue.

- Sænk vandtemperaturen. Jo koldere vandet er, des bedre er det for miljøet og tøjets levetid. Vask ved max. 30°, når det er muligt.

- Mindre brug af tørretumbleren. Tør kun tøj i tørretumbleren, som virkelig har brug for det.

- Anvend sjældent renseriet. De behandler med hårde kemikalier. Pletbehandl og luft tøjet i stedet. Børst jakkesæt og frakker.

- Brug miljøvenligt vaskemiddel. For din sundhed, for huden og for at beskytte vores planet.

- Beskyt dit tøj, når du spiser og drikker. At spilde ved middagsbordet er den mest almindelige årsag til snavset tøj.

 

Vigtigt: Jo længere, du bruger en beklædningsgenstand, desto mere bæredygtigt bliver den.

Overforbrug belaster miljøet og vores planet. Derfor bliver vi glade, når folk fortæller os, at de har haft deres Karmameju-badekåbe, -heldragt, -tæpper og cozy socks i mange år. Det mest miljøvenlige, vi kan gøre som forbrugere, er at bruge vores tøj, indtil det er slidt op eller give/sælge det videre.

Del meget gerne det vigtige budskab.

Alt det bedste
Mette

Karmameju loungewear kollektionen vedligeholdes i perfekt overensstemmelse med de 6 Clevercare anbefalinger ovenfor. Se også www.clevercare.info

 

[collection1]