Et personligt valg 

I mine to graviditeter oplevede jeg det som en jungle at finde ud af, hvad man ”måtte” og ”ikke måtte”.

Både indenfor kost og motion var det svært at navigere rundt i, men også i forhold til mange andre ting. Hvilke bleer ønskede jeg at anvende på min lille baby? Skal de helst have uldtøj på? Arbejdede jeg for meget under graviditeten? ”Få nu endelig ikke bækkenbundsløsning!” Sad jeg for meget ned? Stod jeg for meget op? 

Listen af spørgsmål man stiller sig selv synes uendelig og kun én selv kan i sidste ende beslutte, hvad der er bedst for det lille liv, der vokser indeni. 

Sådan tror jeg mange oplever det. Oceaner af velmenende råd kommer ens vej, og man prøver ihærdigt at navigere i de mange do’s and don’ts.

Hos Karmameju bliver vi ofte spurgt om man må anvende æteriske olier under graviditet og amning. Af lovmæssige grunde lader vi dette personlige valg være op til den enkelte forbruger.

Karmameju er tilpasset den varierende kosmetiklovgivning i Europa, USA, Canada og Hong Kong, og vi har derfor valgt at anvende denne formulering på produkterne: Søg professionel rådgivning under graviditet og amning ved anvendelse af æteriske olier.

Jeg ved, at det ikke svarer konkret på spørgsmålet, men vi håber, det vil lægge op til at forbrugeren, dig, selv tager et bevidst valg.

Brug lidt, men godt

Jeg elsker aromaterapien og dens positive effekt på kroppen. Jeg elskede især at bruge 02-serien til at berolige, afslappe og forkæle hud og sind. Jeg anvendte Karmameju Skincare på kryds og tværs af serierne. Produkter som helende CALM balm og beroligende MILD body oil har været mine favoritter i begge graviditeter. Det var ikke naturens smukke dufte, som jeg havde min bekymring rettet imod - slet ikke.

Men det er op til den enkelte, om man ønsker at anvende hudpleje med æteriske olier under graviditet og amning - ligesom valget af kost og andre livsstilsvalg også er individuelt. Vi opfordrer til, at man læser op på graviditet og brugen af den virksomme aromaterapi, og ud fra dette træffer sit valg omkring, hvilke produkter man ønsker at anvende i sin graviditet.

Som udgangspunkt er min holdning at bruge lidt, men godt.

[collection1]

Tørbørstning er effektiv hudpleje

Et alternativ til at bruge en masse hudplejeprodukter under graviditet og amning, kan være tørbørstning og brug af vores konjacsvamp. Her gør du en masse godt for huden uden at noget produkt trænger ind i huden. Især tørbørstning er gavnligt under graviditet og har mange hudplejende egenskaber.

/ At eksfoliere huden dagligt hjælper i den grad på tørhed både på kroppen og i ansigtet. Brug Karmamejus kropsbørster, ansigtstørbørste og konjacsvamp som alternativ til scrubs og peeling for at fjerne de kedelige grå hudceller og give glød.

/ Afhjælp og forebyg væskeophobninger og hævelser. Start tidligt i graviditeten for at forebygge og bevare en god cirkulation i kroppen. Bed en af dine nærmeste om hjælp til at børste dine ben og fødder, når du ikke længere selv kan nå.

/ Tørbørstning stimulerer nervesystemet og sætter gang i blodcirkulationen, hvilket hjælper på den manglende energi.

/ Hvis du lider af graviditetskløe, kan du bruge din tørbørste med lette strøg som en blid og kløestillende hjælp. Undgå områder, hvor huden er ekstra følsom som for eksempel på maveskindet sidst i graviditeten.

/ Få hjælp til at børste nakke og lænd for at få løsnet op for spændinger.

Læs om de mange fordele ved Karmamejus tørbørster her

Og til alle som læser dette med et lille barn i maven, på armen eller ved brystet - HJERTELIG TILLYKKE.

Alt det bedste /
Mette