Nogle af de oftest spurgte spørgsmål vi får om hårpleje er: Hvorfor knækker mit hår? Hvorfor bliver mit hår fedtet? Og hvordan får man sundt hår?

God hårpleje er sjældent bare lige til. Her har vi samlet vores bedste tips og tricks til hår og hovedbund. 

__________________________

 

1. Når du vasker hår, er det faktisk hårbunden, der er vigtigst at få vasket. Vi burde i virkeligheden omdøbe hårvask til hårbundsvask. Sørg for, at hårbunden er i fokus ved hårvask, massér og krat gerne blidt med neglene eller med vores hovedbundsbørste. Hårbunden er et opsamlingssted for døde hudceller, naturlig sebum fra huden i hovedbunden, forurening, stylingprodukter og snavs - alt sammen til gene for de små hårsække, der helst skal have et sundt miljø med masser af plads til at gro nye hår. Tilstoppes hårsækken, vil det resultere i tyndere og mere skrøbelige hårstrå, indgroede hår og urenheder i hovedbunden.

ACTIVATE hovedbundsbørsten er som en ekstra hjælpende hånd, når du står der under bruseren. Den fjerner effektivt ophobning omkring hårsækkende og rydder derved vejen for iltede hårsække og styrkede hårstrå, alt imens de masserende bevægelser afhjælper muskelspændinger og hovedpine.

2. Vask ikke håret for ofte. Jo hyppigere du vasker håret, desto flere fedtstoffer vil hovedbunden producere i forsøget på at gøre op for den udtørring, shampoo og hårvask kan forsage. Dette kan blive en ond spiral og give fedtet hårbund. Skip en vask med PUFF dry shampoo er en 100% naturlig og parfumefri tørshampoo, med silkefint puddermix fra tapioka, majspudder, kaolinler, der let lægger sig om hårstrået for at absorbere overskydende olie fra hår og hårbund. 

3. Når du vasker håret, så gør det med lunkent vand. Det siges, at vand omkring 40 grader er den ideelle temperatur at vaske håret i. Kog ikke hår og hårbund med alt for varmt vand, da det i høj grad udtørrer håret og gør det skrøbeligt og glansløst. SWISH shampoo er en skånsom, naturligt skummende, sulfatfri-shampoo med beroligende, antibakterielle egenskaber fra dynamiske planteekstrakter. 

4. Sørg for at skylle hår og især hårbund grundigt efter hver vask. Vip det frem og tilbage i sektioner så alt hårprodukt fjernes. Shampoo og balsam er wash-off produkter, som ikke er formuleret til at blive på hud og hår. ACTIVATE hovedbundsbørste kan gøre det lettere at få vasket alle sæberester og snavs ud af hårbunden.

5. Anvend vores GLORY conditioner som en lettere, nærende balsambehandling. Dens plejende og stimulerende ingredienser er perfekt pleje til tør hovedbund og glansløst hår. Massér GLORY i hovedbunden med afspændende massagetag eller med ACTIVATE hovedbundsbørste i vådt hår, og efter du har vasket med shampoo.

1-2 gange om ugen anbefaler vi, at du bruger en ekstra nærende hårmaske. Lad HALO hårmaske sidde i håret i 5-15 minutter, mens du laver noget andet – for eksempel eksfolierer huden eller barberer ben – her er HALO i øvrigt også virkelig god at anvende som et alternativ til barbércreme og barbérskum. Efter brugen af HALO, behøver du ikke benytte balsam. HALO efterlader hårstrået lukket, næret og beskyttet.

Pro tip: Kam eller børst håret, når du har hårkur eller balsam i håret, for at sikre dig mindst mulig slid - særligt, hvis du har krøllet hår, som er mere udsat for at knække end glat hår. 

6. Afslut din hårvask med et koldt gys. Koldt vand lukker hårstrået, forsegler plejen i dit hår og er med til at holde hårstrået blødt og glansfuldt.

7. Leder du efter hårtips, der virkelig gør en forskel? Start med hårbunden først. Et afgørende hårtip er at opretholde pH-balancen i din hovedbund. Når din hovedbunds pH-værdi er ude af balance kan det føre til en lang række problemer - tørhed, irritation, fedtet hovedbund eller andre periodiske problemer, vi kan have i dette område, fordi din hovedbund forsøger at kompensere for pH-værdien. At forstyrre denne sarte balance kan også gøre din hovedbund mere sårbar over for infektioner og kan hæmme hårvækst. Anvend HERO pH solution i hårbunden i håndklædetørt hår efter hårvask for at balancere hårbundens pH, naturlige beskyttende barriere og talgproduktion. 

8. Når du lige har vasket hår, er det ikke sundt at sidde længe med håret i en håndklædeturban. Turban er ok i et par minutter, klem overskydende vand skånsomt ud af håret efter badet, og sæt det kort op i en turban – bare lige længe nok til at tage det overskydende vand, der drypper ned ad ryggen. Derefter skal håret og hårbunden have lov til at lufttørre. Frottér ikke håret med håndklædet. Pas på de skrøbelige hårstrå - vådt hår er ekstra sårbart og knækker let. Klem overskydende vand ud af håret, men gnub ikke på håret med håndklædet.

9. Vådt eller fugtigt hår må ikke sidde i en knold eller hestehale i mange timer. Det kan give svamp i hovedbunden. Håret skal tørre i tiden efter hårvask, ikke først mange timer efter, når knold eller hestehale slippes fri.

10. Børst håret nedefra og op. DEVOTE hårbørste er blid mod hårbunden og hårstrået. De runde træspidser glider ubesværet gennem håret, som udfiltres skånsomt, og minimerer risikonen for knækkede hårstrå. Start med at børste i spidserne og bevæg dig roligt op ad igennem håret, fremfor at starte ved hårrødderne og trække det uglede hår ned igennem resten af håret. 

11. Børst jævnligt håret grundigt og længe. Det er sundt for hårbunden at blive masseret og stimuleret af bløde børster. Det er ligesom at tørbørste kroppen. Det fjerner død hud og stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden. Din almindelige hårbørste er perfekt til formålet, men hvis du vil give din hårbund endnu bedre betingelser, anbefaler vi ACTIVATE hovedbundsbørste. Den dejligste og mest effektive måde at stimulere huden i hovedbunden. Blide tryk og massage af hovedbunden øger blodcirkulationen, som er et vigtigt element for at fremme hårvækst og forebygge hårtab. Regelmæssig eksfolierende massage i hovedbunden hjælper også med at reducere skæl og tørhed naturligt.

12. Oplever du, at dit hår har tendens til at blive fedtet? Ofte er fedtet hår simpelthen din hovedbunds naturlige olier, der gør deres arbejde lidt for godt. Dette kan skyldes en række forskellige årsager, fra vask for ofte (hvilket kan eliminere din hovedbund for olier og få den til at overkompensere) til at bruge produkter, der kan være for tunge til din hårtype.

Et godt hårtip er at udnytte ferier til at give sit hår en detox fra for hyppig hårvask. I de perioder er det måske nemmere at have fedtet hår. Skal man ligeledes på silikone-afvænning fra konventionelle shampoos og balsam, så vil det også tage tid for hår og hårbund at finde sin naturlige balance, og håret kan fedte i starten.

13. Giv jævnligt hårbunden en oliekur. Om end der skal to hårvaske til at få olien ud af håret, så oplever jeg, at mit hår bliver mættet af de næringsrige olier og at det får hårstrået til at se fyldigere ud. Prøv med HOPE, MILD eller WILD body oil afhængig af humør. Føles din hovedbund irriteret, kan du anvende MILD body oil. Et godt tip til at skylle olien lettere ud af håret er at massere shampoo ind i håret, inden du gør det vådt under bruseren. 

Til den daglige hårpleje, kan du bruge EPIC hair oil i dine spidser og længder. EPIC er en naturlig og silikonefri hårolie/tørolie, som hjælper med at forbedre hårets elasticitet, reducere kruset hår og at blødgøre tørre, skrøbelige spidser, uanset hårtype. Hårolien er pakket med vitaminer, mineraler og beskyttende antioxidanter, som plejer håret.

14. Brug elastikker som ikke er samlet af en metalklips. Brug hellere dem, der er svejset, da metalstykkerne kan knække håret. Et andet hårtip er: sov ikke med håret i knold eller hestehale, da det slider på håret.

15. Giv dig selv hovedbundsmassage, mens du ser din yndlingsserie. Dette kan fint gøres uden produkt på fingrene, for eksempel med ACTIVATE hovedbundsbørste, men er ekstra gavnligt med en god olie.

16. Klip af spidser er et af ​​de hårtips, der er allervigtigst. At klippe de spaltede ender af kan forhindre yderligere brud. Ting som farvning eller glatning kan svække og udtørre dit hår, hvis det ikke gøres ordentligt eller gøres for ofte.

17. Et andet tip til at bevare sundt hår er kun at bruge hårplejeprodukter og styling, som ikke kun er godt for håret, men også for huden. Alt det, du kommer i håret for at tilføre fugt, shine, beskyttelse og næring, vil ofte også komme i kontakt med huden, og det er ikke altid til hudens fordel, da mange stylingprodukter virker tilstoppende og kan give uren hud og hovedbundsproblemer.

AMAZE hair hydrator er specifikt udviklet til at yde det bedste for hårets længder, men med hårbund og huden i mente. Det er så rent i formuleringen, at du kan bruge det overskydende produkt på f.eks. dine hænder og underarme som luksuriøs, nærende pleje til huden.

REBEL hair texturiser er en stylingspray til håret med naturlige ingredienser. REBEL er formuleret med ikke-udtørrende sukkermolekyler i stedet for salt, for at skabe det eftertragtede beach hair look, uden at gå på kompromis med hårets og hovedbundens sundhed, som med en saltvandsspray.

På travle dage kan du bruge PUFF dry shampoo, en naturlig og parfumefri tørshampoo, som afhjælper fedtet hår. 

18. Et tip til sundt hår at huske på: vær blid med dine lokker. Prøv at begrænse brugen af ​​høj varme, hvis du bruger føntørrer, glattejern eller lignende på højeste varme. Varme laver slitage på håret. Hvis du varmebehandler håret, brug da altid et varmebeskyttende styling-produkt. Varmebeskyttelse er blot ét af vores AMAZE hair hydrator's mange egenskaber, læs mere om produktet her. 

19. CALM balm kan med fordel bruges i hårspidserne som blødgørende styling i både langt hår og korthårsfrisurer. Brug den i tørt hår som styling eller i håndklædetørt hår for at pleje, samle og blødgøre.

20. Drik vand. Dannelsen af nye hårstrå, samt eksisterende hårstrå, har brug for hydrering for at vokse sig langt og sundt. Ligesom huden, er håret sidst i rækken til at få glæde af det vand, vi drikker. En hydreret krop vil også medføre et stærkere og sundere hår. En af vores vigtigste taglines er STAY HYDRATED både inde og udefra. AMAZE hair hydrator tilfører hydrerende ingredienser til håret – som et stort styrkende glas vand. Bare til håret.

Endnu et vigtigt hårtip er at overveje din kost. Hvad du spiser spiller en stor rolle for hårets sundhed. Sørg for at få rigeligt med vitaminer og mineraler. Fødevarer, der er rige på protein, omega-3 og biotin kan bidrage til stærkere og sundere hår. Husk, at dit hårs sundhed er en forlængelse af dit generelle velvære, så pas godt på dig selv, indefra og ud.


Karmamejus serie af hårpleje
Karmamejus bioaktive pleje og stylingprodukter til håret er udviklet med samme kompromisløse tilgang til valget af naturlige ingredienser som vores hudplejeprodukter. 
Alle produkterne er nøje sammensat med et højt indhold af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, som sørger for at få det fulde potentiale frem i dit hår.
Fri for silikone, sulfater, parabener og mineralske olier - udviklet til alle hårtyper.
Care for your hair as you do for your skin