Den dag jeg forelskede mig i aromaterapien

Døren åbnede sig let knirkende ind til den lille butik, i en af Londons små gader, og jeg forsvandt ind i en verden af duft, natur og minder.

Jeg var 18 år og havde rejst i små to år som fotomodel på det tidspunkt. Den ene time jeg brugte i butikken, med næsen dybt nede i dufte af jasmin, labdanum, vetiver, lavendel, rosmarin, rose, eukalyptus og mange flere dufte, kom til at ændre den måde, jeg rejste og levede på i årene derefter.

- og definerer måske, hvorfor jeg arbejder med aromaterapien i dag.

Lugtesansen er speciel, fordi nerverne fra næsen løber direkte til et primitivt område i hjernen kaldet det limbiske system. Det har med basale følelser som angst, seksualdrift og sult samt hukommelsen at gøre. Det er formentlig derfor, dufte ofte udløser minder og stærke følelser i højere grad end andre sanseindtryk. *Kilde, Illustreret Videnskab

At dufte bevidst

Lugtesansen er helt unik for mennesker og dyr. Den påvirker os langt mere, end mange er opmærksomme på, og er noget vi kan træne os selv i at bruge mere aktivt. For eksempel ved at sørge for, at der dufter dejligt i vores hjem, på arbejdspladsen og andre steder vi opholder os.

Det siges, at cirka 25% af den opkvikkende effekt ved kaffe kommer fra duften af kaffen. Vi kan altså virkelig dufte os til energi og positivitet, ro og fokus.

Er jeg i nærheden af Karmameju produkter, står på et marked med varme, duftene tomater, er ved det salte hav eller har hænderne om en lille nyfødt baby, så dufter og sanser jeg, alt hvad jeg kan.

Jeg kan mærke, at min sindsstemning ændres med hjælp fra duftene og jeg formoder også, at humøret ændres, når vi aktivt gør noget for at komme i bedre humør. 

Hverdags-aromaterapi med body oils

Hvis jeg føler mig trist en dag, så henter jeg HOPE body oil 01 og masserer den på nakke, bryst, hænder og arme. Jeg dutter den under næsen og ved tindingerne - og tager dybe vejrtrækninger fra mine håndflader.

Hvis jeg føler mig træt og uoplagt, er det WILD body oil 03, eller et af de andre 03 produkter, jeg rækker ud efter. Er jeg for travl i mine tanker og handlinger og bare ønsker at komme helt ned i gear og mangler hjælp til at falde i søvn, er det MILD body oil 02, eller andre produkter i 02 serien, som beroliger mig.

Vejrtrækningen er essentiel i aromaterapien. Tag 5-6 dybe vejrtrækninger helt ned i lungerne, hver gang du påfører Karmamejus hudplejeprodukter, for at opnå den optimale terapeutiske effekt.

Duftterapi ved håndvasken

Ved hvert besøg ved en håndvask – i køkkenet eller på badeværelset, stjæler jeg altid 30 sekunder til at tage dybe indåndinger af Karmamejus aromatiske håndsæbe og derefter håndcreme på mine hænder. Det er et mini håndritual som både giver aromaterapeutisk påvirkning, men som også er et signal til hjernen om, at jeg har god tid, jeg tager mig tid!

Om end det er lidt af en kliché, så ”do stop and smell the roses”.

Alt det bedste 
Mette

Læs om Karmamejus aromaterapi her

[collection1]