At dufte og opleve en parfume er en sanselig kunst i sig selv – parfumens hemmeligheder udfolder sig dramatisk, hvis du lader den fortælle dig sin historie.

Her giver vi dig en introduktion til, hvordan du dufter og oplever alle lagene i dit første møde med en ny parfume - med den største respekt for parfumens integritet.

Det første møde med en ny duft

Når du skal dufte en ny parfume for første gang, så brug altid en duftblotter i stedet for at dufte til forstøveren eller parfumens låg. Duftblottere er de hvide, aflange papirstrimler, som er beregnet til at dufte parfume på.

Spray parfumen på duftblotteren i en nedadgående bevægelse. Spray to til tre gange. Giv duften tid til at blive absorberet på det porøse papir, før du fører duftblotteren op til næsen.

Sådan oplever du parfumens komposition af duftnoter

Bevæg duftblotteren frem og tilbage uden at røre din næse. Luk øjnene og oplev duften af parfumens top-, mellem- og bundnoter.

Topnoterne er det første, du vil opleve. Parfumens top er den mest flygtige. Du kan kun dufte den i begyndelsen, så nyd dette første indtryk af parfumen - for det varer kun et øjeblik.

De næste lag, der udfolder sig, er parfumens mellemnoter, som også kaldes "hjertet". Det er parfumens midte. En duft der varer længere og har mere dybde.

Til slut vil du kunne dufte bundnoterne. Det er den endelige duft, du vil kunne dufte på din hud - selvfølgelig stadig i smuk forening med elementer fra toppen og midten.

Giv dig tid til rigtig at dufte til parfumen. Og bliv ved med at dufte – fra den ene side til den anden. Du kan også vifte duftstrimlen frem og tilbage under næsen. Luk øjnene og træk vejret ind gennem næsen. Hvis din næse synes godt om duften, er det tid til at afprøve den på din hud.

Prøv parfumen på huden

Spray duften på dit håndled. Gnid ikke rundt i parfumen og forstyr ikke duften på anden måde. Vent 20-30 sekunder, så duften kan blande sig med varmen fra din hud. Træk vejret gennem næsen og duft fra den ene side til den anden. Luk øjnene og søg efter duftens top, midte og bund. Din næse, som er direkte forbundet med det limbiske system, vil fortælle dig, om du har fundet en duft, der fortryller dine sanser.

Den søde ventetid

En duft er som en buket blomster, der skal springe ud.

Hvis du har tid, så lad duften sidde på din hud i ca. 10 minutter, så den rigtig kan udvikle sig. Da der ikke findes to mennesker med den samme kropskemi må du vente tålmodigt, før du møder din og duftenes sande, harmoniske identitet.

Læs om Karmamejus første signaturduft, POWDERBLOOM Eau de Parfum her