Om at holde huden smidig og blød

Det lyder ikke så pænt, jeg ved det godt. At kalde huden for læderet eller at sammenligne vores fine hud med en støvle, er en metafor, som jeg elsker! Det gør alting lettere at forstå.

Huden kan fint sammenlignes med læderet på en støvle. Jeg tror, de fleste af os foretrækker støvler, som ikke er helt nye, men hvor man gerne må kunne se, og mærke, at de er blevet brugt.

Med det mener jeg, at jeg ikke drømmer om at have hud som et barn. Det er okay, at man kan se, at jeg har levet, men det er rigtig vigtigt for mig, at ”læderet” – eller huden – er velplejet.

Præcis som med støvlen. Man må meget gerne kunne se, at den er brugt, men læderet på støvlen skal være velplejet. Snavs skal fjernes, og læderet skal være smidigt og blødt.

Nærende og blødgørende hudpleje

Huden er kroppens største organ. Det er et spredningsorgan og er kroppens forsvar mod udefrakommende faktorer. Men samtidig optager huden rigtig meget af det, vi kommer på den. Derfor er valget af ingredienser i hudpleje så vigtigt.

/ En god renserutine er essentiel for smuk, sund hud. 

  / Skånsom eksfoliering af huden fjerner grå, døde hudceller

   / Nærende og blødgørende pleje til huden er altafgørende.

    Jeg elsker ansigts- og kropsolier. Olier gør huden smidig og blød og tilføjer vitale næringsstoffer til huden. Olier er eminente at massere huden med. Det er næsten svært at lade være med at massere bindevævet, når først fingre og olie er på huden. 

    Så, selvom man mest tænker på ”læderhud” som hud, der har fået for meget sol igennem mange år, så kan jeg godt lide at tænke på huden som læder generelt. Det minder én om, hvad der skal til for at holde huden så sund og fin som muligt.

    Alt det bedste,

    Mette

    [collection1]