Har du fået solcreme eller skjolder på dit tøj efter en dag i solen? 

Karmameju SUN efterlader ikke gulde pletter. Men i nogle tilfælde kan visse solcremer smitte af på sommertøjet, og det går sjældent af ved en almindelig tøjvask. Derfor har vi været i gang med den helt store vasketest for at finde en metode, der kan komme pletterne til livs. Og det er lykkedes! 

_______________

Testen er udført på forskellige tekstiler ved brug af Karmamejus egne solprodukter, som indeholder det fysiske, mineralske solfilter titaniumdioxid. Karmameju SUN laver ikke pletter. Skulle uheldet være ude, er nedenstående metode brugt til at fjerne alle pletter lavet med Karmamejus solprodukter.

Sådan gør du:

- Dup et godt lag flydende Neutral Colour+ vaskemiddel på solcremepletterne.

- Læg tøjet i en lukket plastikpose natten over.

- Næste dag vaskes tøjet normalt ved minimum 40 grader.

    Undgå vaskemidler, der indeholder blegemidler eller optisk hvidt, da det siges, at disse kan gøre pletterne sværere at fjerne. Hvis pletterne er genstridige, kan du alternativt gennemvæde pletterne med brun sæbe, lægge tøjet i en plastikpose natten over og derefter vaske tøjet ved 60 grader.

    BEMÆRK: Tøj bør altid vaskes ifølge vaskeanvisningerne, som er angivet i det enkelte stykke tøj. Vaskes tøjet på højere grader, er der en risiko for, at tøjet kan tage skade og blive ødelagt. Karmameju anbefaler der for ikke at bruge denne metode på sarte tekstiler, der efter vaskeanvisningen skal vaskes ved 30 grader.

    Vores oplevelser er dog, at tøj som er blevet ødelagt af solcreme, ofte er i en stand, hvor det ikke længere vil blive brugt. Så hvis du alligevel overvejer at skille dig af med tøjet, kan du være heldig at redde det ved brug af ovenstående metode.

    Undgå solcreme på dit tøj

    Det kan være svært helt at undgå solcremepletter og skjolder på tøjet, da solcremen ofte vil smitte af, når vi sveder i sommervarmen. Du kan dog mindske risikoen for afsmitning ved at lade solcremen tørre godt ind, inden du klæder dig på. Undgå at iklæde dig stramt tøj samt tøj i sarte tekstiler, som ikke kan vaskes på mere end 30 grader.