Om aromaterapi, skønhed og hvad humor betyder i dit liv

Amazing Amanda, som vi ynder at kalde Amanda Collin hos Karmameju, er ansigt for Karmameju Skincare i år.

Amanda havde længe været på vores radar som en vidunderlig, smuk, humoristisk, ærlig og modig kvinde. Mange har lært hende at kende efter hun vandt både en Bodil og en Robert for hovedrollen i filmen En frygtelig kvinde. Andre kender hende som Rakel i Flaskepost fra P, og endnu flere vil stifte bekendtskab med hende i hendes kommende rolle i filmatiseringen af Christian Jungersens Undtagelsen.

I forbindelse med lanceringen af vores kampagnefilm om Karmamejus 01, 02 & 03 aromaterapi med Amanda, har vi her glæden af at dele nogle af Amandas tanker med jer: om sanserne, dufte og humor.

Q / A

Amanda, du er et forbillede for mange kvinder, din naturlige skønhed, din humor og din livsglæde smitter og inspirerer. Hvad er den vigtigste faktor for, at du selv har en god dag?

Det svinger meget. Jeg har som regel en god dag synes jeg. Det har klart noget at gøre med, hvordan min krop har det. For tiden har jeg lige haft ondt i en skulder. Så starter dagen kedeligt, for det er forfærdeligt at have kronisk ondt. Her hjælper det med kærlige hænder og kys. Og hjælp i det hele taget. Men nu er skulder glad igen, så nu kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst havde en dårlig dag. 

Q / A

2/ Du har skabt mange smil på læberne med Karmameju filmene og har fået så meget ros for dem. Filmen om Karmameju navnet gik viralt på meget kort tid. HERO pH filmen gav folk en forståelse for et helt nyt type produkt og den kommende film om aromaterapi understreger de grundlæggende følelser i den ædle aromaterapi. Er du mest til 01, 02 eller 03 serien?

Det afhænger af årstid. Om sommeren elsker jeg HOPE, 01 - den kvikker og dufter friskt synes jeg. Men her om vinteren i julestress og spændte, kolde skuldre der elsker jeg MILD 02. Jeg har faktisk lige købt 5 flasker MILD til at komme igennem de koldeste måneder. Og BLAZE er blevet en ny topscorer at have med i tasken.

Mette Skjærbæk gav mig på et tidspunkt et tip om, at MILD i øvrigt var god til babymassage, og det har jeg hyppigt fulgt op på siden. Frankie får tit en omgang efter bad lige inden sengetid. Det beroligende lavendel er så lækkert både for mig og for hende. Det lille luksusdyr.

Q / A

Hvordan påvirker naturens dufte dig, og bruger du dem bevidst i hverdagen?

Jeg ved ikke om jeg bruger dem bevidst, men det er klart, at duften af skovbund, saltvand eller regn på en sommervarm asfalt sender gode signaler til hjernen. I hvert fald i min hjerne. Jeg er på nuværende tidspunkt lige på en lille social media detox. Jeg bilder mig ind at, jeg dufter mere - skræmmende hvis det er sandt!

Q / A

Har du duftminder fra din barndom/ungdom som vækker minder?

Ja. Duften fra min farmors lejlighed. Eller min bedste venindes sengetøj. Duften af den friske luft i vores sommerhus. Der er mange.

Q / A

Hvilke af dine sanser stimulerer dig mest? Synssansen, lugtesansen, høresansen, smagssansen eller følesansen?

Jeg tror generelt, jeg sanser meget. Jeg elsker at dykke ind i dem alle sammen på en gang.

Q / A

Under foto og filmoptagelserne udviste du den mest imponerende utrættelighed, professionalisme, højt humør og vedholdenhed. Hvad giver dig energi til altid at gå efter det bedste resultat?

For det første, tak! Det var jo en så sjov dag. Jeg tror ikke jeg tænker over, at jeg skal have meget energi. Det har jeg altid haft. Men jeg sover også rigtig meget. Mennesker giver mig energi. Og så bliver det, alt andet lige, altid sjovere for mig selv, hvis jeg er glad. Det kræver jo ENORMT meget mere energi at være sur.

Jeg kan huske, jeg engang prøvede at være sur og ikke tale med nogen i skolen. Jeg øvede mig på hele busturen. Da jeg så gik igennem skolegården, var der en der råbte hej og så fløj min arm op, og jeg råbte ”Hej!” tilbage med et stort smil. Så det gik dårligt med at være sur. Heldigvis.

Q / A

Om end du har spillet alvorlige roller som skuespiller, så har du en eventyrlig humor. Hvad er god humor for dig? Og hvad betyder humor i dit liv?

Ja, hvor kommer humor egentlig fra? Igen vil jeg starte med at sige tak. Det er jo ikke alle, der synes at min humor er lige i øjet. Langt fra faktisk. Jeg er vokset op i et hjem, hvor man ikke tog sig selv for seriøst. Det tror jeg er en meget god start. Og så har jeg set virkelig meget Linje 3. Hvorfor min mor blev ved med at købe det på VHS ved jeg ikke, men jeg så det til døde. Og efterlignede dem og så grinede folk. Så det har jeg gjort lige siden.

Q / A

Hvordan ser du skønhed? Hvad gør et menneske smukt i dine øjne?

Jeg synes, det er et vældig stort begreb. Men jeg bliver så glad hver gang jeg ser det på en ny måde. Jeg elsker, hvordan man kan møde et menneske og så kan deres udseende ændre sig i løbet af en samtale. Fordi man kommer med en forudindtagethed og så løsner den sig lige så stille. Skønhed kommer virkelig indefra, og jeg elsker elsker elsker at få det bekræftet. Med nogle venner kan jeg næsten ikke bære, hvor smukke de er, fordi jeg kender dem. Det er jo det fantastiske ved kærlighed. Omvendt kan smukke mennesker jo også hurtigt blive rigtig grimme, hvis de er grimme indeni. Så er det sku ligegyldigt om din næse er lige, og du har høje kindben, hvis du ikke kan opføre dig ordenligt.

Q / A

Hvad gør du, når du skal forkæle dig selv på en fridag – uden barn, mand eller andre omkring dig?

Massage, hænder på min krop. Det er den største luksus for mig, at andre har gidet at uddanne sig til noget som gør, at jeg kan få det dejligt. Altså jeg tripper over det hver gang. Så får jeg både en massage og et taknemmeligheds-boost. Det er ligesom et kinderæg. Bare uden chokoladen. Men den kan man jo spise bagefter! Uhhh og dampbad. JEG ELSKER VARME!!!

Q / A

Hvad har du lært i 2018?

Jeg har lært at trække vejret heeeeelt ned i maven. Jeg glemmer det nok igen på et tidspunkt i 2019, men i 2018 lærte jeg, at det er rigtig vigtigt at huske mig selv på det, når jeg glemmer det!