Karmameju i DR Kontant d. 31/3

I november 2020 kontaktes Karmameju Skincare af programmet Kontant. Vi har i dialogen med Kontant over 5 måneder udvekslet flere emails og haft flere lange telefonsamtaler. Programmet Kontant har desværre valgt kun at anvende uddrag af den sidste samtale, vi havde, i programmet.

At mange elementer omkring os kan være allergifremkaldende for nogle, er en velbelyst sag. 

Man kan udvikle parfumeallergi på samme måde, som man kan få allergi overfor nødder, skaldyr, tomater, jordbær, laktose, gluten, husdyr, støv, pollen, plastik, konserveringsmidler m.v. Du kan læse Mette Skjærbæks personlige holdning til duftallergi her.

De 26 deklarationspligtige parfumestoffer skal angives for, at allergikere kan identificere dem i produktet. Det svarer til, at f.eks. peanuts skal varedeklareres på fødevareemballager. 

Vi tager som forbrugere mange valg hver dag. Om man ønsker at anvende produkter med duft, eller om man ønsker at leve duftfrit, er ét af de valg. Der er mange produkter uden duft på markedet, såfremt man ønsker at anvende duftfrie produkter. Hvorvidt et produkt indeholder duft, kan altid identificeres, netop fordi det dufter. Duften gemmer sig ikke i formlen, hvor forbrugeren ikke opdager det. 

Karmameju Skincare er et holistisk hudplejemærke, som tager afsæt i aromaterapien. Aromaterapi er anvendelsen af æteriske olier fra naturen. De æteriske olier er parfume på lige fod med syntetisk fremstillet parfume. Det er vores DNA at arbejde med de sansestimulerende dufte med deres hudforbedrende egenskaber. Aromaterapien har fundet anvendelse igennem århundreder og er udgangspunktet for den oprindelige hudpleje. Det kan man læse meget mere om her på karmameju.dk under aromaterapi, vi taler om det på sociale medier, på de foredrag vi har holdt rundt om i landet, og vi oplyser om det på produktemballagerne. 

Som hudplejeproducent er det essentielt, at vi overholder kosmetiklovgivningen. Det er forbrugerens sikkerhed, og det er vores sikkerhed som producent. Som understreget i programmet, overholder Karmameju til fulde lovgivningen. 

Mængden af parfumestoffer, som anvendes i hudpleje, skal angives i den obligatoriske produktinformationsfil (PIF file), som man som producent skal have tilgængelig for den regulerende myndighed, inden produktet bringes på markedet.

Produktinformationsfilen indeholder al data om produktet, inkl. en sikkerhedsrapport, som er godkendt af ekstern Safety Assessor. Sikkerhedsrapporten dokumenterer, at produktet er sikkert at anvende for forbrugeren. I produktinformationsfilen dokumenterer man bl.a., at mængden af duftstoffer overholdes efter de obligatoriske standarder, som gør sig gældende i "The International Fragrance Association", IFRA.

IFRA har følgende grænseværdier for geraniol, som er den potentielle allergene, der fremhæves i programmet:

Læbepleje - 0.85%
Øjenprodukter - 5.1%
Parfume - 4.7%
Ansigts- og kropsprodukter - 1.2%
Hårprodukter - 9.6%
Babypleje - 0.8%
Wash off-produkter, sæbe - 9.2%
Opvaskemiddel - 33% 

I det fremhævede produkt forekommer geraniol i 0,44%. Der forekommer således 1/3 af den af IFRA-godkendte mængde i produktet. Vi anvender den mængde duft i produktet for at gøre produktet aromaterapeutisk.

Vedr. de 11 potentielle allergener, som forekommer i produktet, kan det bedst forklares ved at drage en parallel til køkkenet. Fremfor kun at anvende ét krydderi i retten, anvender vi i stedet en krydderiblanding. Produktet indeholder mest geraniol, fordi det er en naturlig bestanddel i de varme blomsternoter som rose, jasmin, lavendel m.m., som netop dette produkt indeholder.

De naturlige dufte er meget kostbare, og det ville være en økonomisk fordel for Karmameju ikke at anvende duft i produkter. Dette for at understrege, at vi anvender dufte for deres holistiske og stimulerende effekt, ikke for at snyde nogen. Vi oplever, at aromaterapi er en gave i hverdagen.

Karmameju Skincare er et aromaterapeutisk hudplejemærke. Vi arbejder med innovation og integritet for at skabe det, i vores optik, bedste produkt. Naturen er potent, og den kan for nogen skabe allergi. Ca. 96% af befolkningen kan tåle duftstoffer, og vi mener ikke, at vi skal leve i en parfumefri verden, men at vi skal bruge naturens dyrebare parfume ud fra de regler, som IFRA og Cosmetics Europe angiver. 

Vi håber, at de forbrugere, som måtte have spørgsmål, vil kontakte os på info@karmameju.com