Hjemmespa med ingredienser fra køkkenet 

Længes du efter en god omgang hjemmespa, men mangler en ansigtsmaske eller body scrub? Så kan du nå langt med ingredienser fra køkkenet og haven. Her deler vi vores bedste og nemmeste opskrifter på hjemmelavet hudpleje, som også kan bidrage til en hyggelig hjemmespa-stund med børn.  

   

Avokado-ansigtsmaske til 1 person

Avokado indeholder en masse gode næringsstoffer, som hjælper med at reparere huden og dæmper rødme. Honningen har gode antibakterielle egenskaber, der renser huden samtidig med, at den beroliger og fugter.

/ ½ avokado 

/ 1 spsk. honning 

Fremgangsmåde

/ Mos avokadoen og rør sammen med honning

/ Fordel i ansigtet og lad sidde i 20 minutter

/ Fjern masken med en varm, fugtig klud eller skyl af med vand

/ Afslut med dine favorit ansigtsplejeprodukter

 

 

Eksfolierende ansigtsmaske til 1 person

Brug denne ansigtsmaske til at give huden en blid eksfoliering fra chiafrøene, mens citronsaften renser, og honning og kokosolie efterlader din hud fugtet og blødgjort.

/ ½ tsk. honning

/ 1 tsk. kokosolie

/ 1 tsk. chiafrø

/ 5 dråber citronsaft

Fremgangsmåde

/ Bland ingredienserne i en skål og lad den stå lidt

/ Fordel masken i ansigtet ved at massere masken på huden, så chiafrøene blidt eksfolierer huden, mens olien og honningen blødgør

/ Lad masken sidde på huden i 15-20 minutter, inden den fjernes med en varm, fugtig klud eller skylles af med vand

/ Afslut med dine favorit ansigtsplejeprodukter

 

Yoghurt-ansigtsmaske

Yoghurt indeholder en masse gode mælkesyrebakterier, som har en beroligende effekt, når de smøres på huden. Vælg en fed yoghurt med Lactobacillus acidophilus, og fordel i et jævnt lag i ansigtet. Lad masken sidde i 15-20 minutter. Fjern masken med en varm, fugtig vaskeklud, og afslut med dine favorit ansigtsplejeprodukter.

 

Ansigtsmaske med agurk

Agurk skåret i tynde skiver er én af de mest simple ansigtsmasker, du kan lave derhjemme. Agurk har en dejlig kølende effekt på huden og er yderst fugtgivende. Derudover indeholder agurk antioxidanter, som kan hjælpe med at bekæmpe inflammation og irritation i huden.

/ Brug en kartoffelskræller til at lave lange tynde strimler af agurk, og læg dem over huden i ansigtet og på halsen – det er nemmest, når man ligger ned. Lad dem ligge på huden i min. 10 minutter.

 

Body scrub til 1 person

Mild og eksfolierende body scrub, der hjælper med at fjerne døde hudceller og mindske tør hud på benene. Salt har en udrensende effekt på kroppen, mens olien nærer og fugter huden. Honning har antibakterielle egenskaber, som har en rensende effekt på huden.

/ 1 ½ tsk. fint salt evt. Himalayasalt (sukker eller kaffegrums kan også bruges)

/ 1 spsk. kokosolie, olivenolie eller mandelolie

/ 1 ½ spsk. honning

Andre ingredienser, du kan tilføje til blandingen: Æteriske olier, revet skal fra citrusfrugter, saft fra citrusfrugter, teblade, revet ingefær, tørre eller friske blomsterblade. Mulighederne er uendelige.

Fremgangsmåde

/ Bland ingredienserne i en skål, så scrubben har en god konsistens til at komme på kroppen uden at være for tør, og uden at den glider af huden

/ Gå i bad og start med at vaske hår, vaske kroppen og gør dig helt ”færdig i badet”. Hvis du har langt hår, så sæt det nyvaskede hår op i en knold, så du ikke skal have hænderne i det, mens du har scrub på hænderne

/ Sluk for vandet. Massér din scrub blidt ind i huden med cirkulære bevægelser og lad den sidde på huden så længe du har lyst, så kroppen kan optage de gode næringsstoffer, inden du skyller den af. Giv kroppen et hurtigt skyl, så de nærende olier forbliver på huden

/ Dup huden tør med et håndklæde

 

Kølende face mist med rosenvand og grøn te

Denne kølige ansigtsspray giver øjeblikkelig friskhed til hud og sanser. Den antioxidantrige te og det revitaliserende rosenvand, er en mild, beroligende og plejende blanding, som dufter dejligt og er en utrolig fin oplevelse at fremstille sammen med børn.

/ 1 kop grøn te

/ 3 store håndfulde rosenblade

/ Destilleret vand

Fremgangsmåde

/ Lav en kop med din yndlings grønne te, lav den gerne på destilleret vand, og lad den køle af.

/ Skyl rosenbladene og fyld dem i en lille kasserolle. *

/ Tilsæt vand (gerne destilleret) til det lige dækker de øverste blade.

/ Opvarm under låg med lav varme indtil det meste af farven er forsvundet fra rosenbladene. Ca. 20 min. Undgå at vandet kommer i kog, da det vil ødelægge blomstervandets egenskaber og farve

/ Lad blomstervandet køle ned, og filtrer rosenbladene fra med en si eller et klæde, så kun det fine rosenvand er tilbage.

/ Bland rosenvand og grøn te lige fordelt i en steriliseret beholder og lad den køle helt af. Hold den derefter nedkølet i køleskabet eller i køletasken til du skal bruge den. Vi anbefaler at genanvende Karmamejus face mist flasker.

*Hvis du plukker vilde roser eller roser fra haven, kan du tage rosenbladene direkte fra blomsten og lade dem ligge udenfor i et viskestykke i en halv times tid, så alle insekterne kan kravle ud af sig selv.